De alpaca’s in de wei bij kinderboerderij Cantecleer
De alpaca’s in de wei bij kinderboerderij Cantecleer (foto: Maarten van Gemert)

Nieuwe alpaca’s hartelijk verwelkomd in hertenkamp

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Maarten van Gemert) 
KAMPEN – Het hertenkamp heeft nieuwe alpaca’s mogen verwelkomen. Na de dood van een hertenbok en een alpaca door etensresten en gft-afval van bezoekers, kwam spontaan een geldinzamelingsactie op gang. De kinderboerderij heeft twee alpaca’s kunnen aankopen waarvan de merrie door de aanwezige gastalpaca misschien voor nog meer gezelschap zorgt.

Vorige maand werden meerdere dieren in het hertenkamp vlakbij de kinderboerderij ernstig ziek. De alpaca en de hertenbok overleefden het niet. Een geit herstelde wel na een dag. Sectie wees zand uit als doodsoorzaak dat de dieren binnen krijgen met hetgeen bezoekers en voorbijgangers ze voeren. „De dieren krijgen voldoende te eten en worden regelmatig gevoerd,” benadrukte beheerder Leon van Werven toen.

Doneeractie
Toen Gerjanne Bosman de sterfgevallen vernam, zette ze spontaan een doneeractie op om de overgebleven alpaca Jaap weer gezelschap te geven. Dat sloeg aan. Haar neefje Anne Juffer, die haar graag vergezelt bij de dagelijkse wandeling langs de dieren, overhandigde aan Leon van Werven twee weken geleden een grote cheque, letterlijk en figuurlijk.
De beheerder van de kinderboerderij heeft twee nieuwe alpaca’s kunnen kopen, waarvan het mannetje in het hertenkamp verblijft en de merrie (het vrouwtje) op de kinderboerderij. Daar was juist een gast aanwezig om de andere vrouwtjesalpaca te dekken, die al eerder een jong ter wereld bracht. Samen poseerden ze voor de camera.

Aansprekend
De reacties uit de Kamper samenleving brachten Van Werven ertoe twee nieuwe alpaca’s op te halen vorige week. „Ze spreken de mensen aan,” merkt hij op. De nieuwe alpacamerrie is bijzonder van kleur. Meestal zijn alpaca’s grijs of wit terwijl deze bijna blauw is en heeft stippels als een Appaloosa. Ze heeft nog geen naam.
De mannetjesalpaca heet Bliz en heeft de eerste dag samen met Japie doorgebracht. Het klikte goed. Bliz komt van een B&B waar hij met mensen wandelde en dat hoopt Leon ook nog eens te doen. Mits zijn dieren niet ziek gemaakt worden door overtreding van het voerverbod.


De nieuwe alpacamerrie in de wei bij kinderboerderij Cantecleer (foto: Maarten van Gemert)

Afbeelding
Uitnodiging informatiemarkt 28 juni: Circulaire wensen en kansen voor bedrijven en organisaties Ondernemen in Kampen 4 uur geleden
Afbeelding
Kamper muzikant mikt met zijn band Boembast op zomerhit Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
De week van het buiten spelen Algemeen 6 uur geleden