Afbeelding
foto aangeleverd

Schetsontwerp kerk HHG IJsselmuiden-Grafhorst

Algemeen

IJSSELMUIDEN / GRAFHORST - De hersteld hervormde gemeente IJsselmuiden-Grafhorst (HHG) heeft een architectenselectie gehouden voor de realisatie van een nieuw kerkgebouw. De HHG heeft gekozen voor het ontwerp van Born architecten BV. Dat deelt Wim van der Linde, voorzitter van de bouwcommissie, mee.

De HHG heeft in 2020 een locatie onderzoek verricht voor toekomstige kerkbouw. Op basis van het locatie onderzoek is gekozen voor de locatie Sonnenbergkwartier te IJsselmuiden. De locatie Sonnenbergkwartier voorziet in bouwkavels voor woningen, een kerk en een groot aantal parkeerplaatsen. De gemeente Kampen start met het opstellen van het bestemmingsplan Sonnenbergkwartier. Naar verwachting stelt de gemeenteraad van Kampen het bestemmingsplan rond de jaarwisseling vast. De gemeente maakt de locatie gereed voor de bouwactiviteiten. Daarna start de bouw van de kerk.

Het schetsontwerp van de kerk past bij de toekomstige woningen/woongebouwen in de omgeving. De kerk krijgt een herkenbare toren, een kerkzaal voor 650 zitplaatsen en in het lage deel komen vijf bijzalen.