Afbeelding
foto Attest Communicatie

Eetkamer De Tijd viert zesjarig jubileum

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Alex de Jong)

KAMPEN – Wat vliegt de tijd! Nog maar pas een jaar geleden was het feest bij Eetkamer De Tijd. Nu opnieuw. Zaterdag 24 juli viert uitbater Anne-Mieke Kolhoff het zesjarige bestaan van ‘De Tijd’. Tegelijkertijd viert ze ook haar eigen verjaardag: tienmaal zes jaar. ‘Dat wordt de hele dag feest’, vertelt ze enthousiast. ‘En natuurlijk betekent dat een traktatie, ‘want wie jarig, trakteert’, maar vooral: nog meer gezelligheid.’ Ook wil ze op deze manier alle mensen bedanken die haar in de coronatijd hebben bijgestaan. ‘Zonder deze mensen kun je niet.’

Anne-Mieke wilde een plek creëren waar hartelijke gastvrijheid, gecombineerd met een lekker hapje en een drankje, de boventoon zouden voeren. ‘Dat lijkt aardig gelukt; vooral ook met het geweldige personeel dat me bijstaat’, vertelt ze. ‘De Tijd is een plekje waar mensen tot rust kunnen komen en onbezorgd kunnen genieten van elkaars gezelschap.’

‘Kombuis’
‘Inmiddels mogen gasten ook weer binnen aangenaam genieten. In de coronatijd hebben we van de voormalige kinderspeelplek een gezellige plek voor vriendengroepen gerealiseerd; een woonkamer waar je lekker kunt chillen.’ Indachtig de Hanzetijd klinkt het: ‘Het voelt er alsof je in een kombuis van een schip zit.’ In de ‘kombuis’ - met laaghangend plafond - zit je heerlijk afgeschermd van de andere gasten. Dat geeft alle mogelijkheden voor een (klein) besloten feest met goede vrienden. Bier, wijn, maar natuurlijk ook heerlijke borrelhapjes of de extreem lekkere flammkuchen, je kunt het allemaal bestellen. Ook kun je in De Tijd leuke spulletjes voor je interieur kopen. ‘Hier was vraag naar, dus ben ik daar op ingesprongen’, vertelt ze.

Flammkuchen
Flammkuchen zijn de specialiteit van Anne-Mieke. ‘Flammkuchen hebben een knapperige bodem belegd met verse ingrediënten. Je kunt veel verschillende Flammkuchen op onze kaart vinden, zodat er altijd een smaak bij zit die jou het beste past.’ Naast de Flammkuchen serveert Eetkamer ‘De Tijd’ verschillende soorten belegde broodjes, platbrood en lekkere borrelhapjes. Natuurlijk ontbreekt ook het lekkere gebak niet.

Steeds meer mensen ontdekken dat er naast de Plantage, nog een ander bijzonder mooi en knus terras in Kampen is. Zodra de zon begint te schijnen, weten de mensen de Botermarkt te vinden en genieten ze van de rust en de ongedwongen sfeer. ‘Maar ook ’s avonds komen mensen hier samen een drankje doen.’ Het stemt haar tevreden, want ‘je thuis voelen’ was voor haar het belangrijkste doel om ‘De Eetkamer’ te beginnen. ‘Hier ‘moet’ niks. Hier genieten we en nemen we ‘De Tijd’ voor elkaar.’