Roos Braad
Roos Braad foto aangeleverd

Podcasts over jongeren en eenzaamheid in Kampen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Roos Braad, student social work Windesheim en stagiaire bij Humanitas, zet zich in om gevoelens van eenzaamheid bespreekbaar te maken en de eenzaamheid in Kampen te verminderen.

“Gevoelens van eenzaamheid horen bij het leven. Echter als het lang duurt kun je er ook echt ziek van worden. Dit is niet nodig als er tijdig iets aan gedaan wordt”, aldus Roos. Petra Stevering van Humanitas: “Ik ben heel blij dat Roos deze podcast namens Humanitas heeft willen maken. Weer een andere, mooie manier om kennis te maken met het onderwerp”.

Roos Braad heeft 3 podcast gemaakt waarmee ze wil bereiken dat er meer bekend wordt over eenzaamheid onder jongeren en het meer bespreekbaar wordt. Hiervoor heeft ze gesprekken gevoerd met Laura Muis en Tessa Overmars, onderzoekers bij de GGD, Eva Geelen, maker van de online training ‘Meer contact’ en Gera Boeve, stagiaire bij Humanitas.

Aflevering 1 
Deze aflevering gaat over het onderzoek door de GGD IJsselland naar eenzaamheid onder jongeren in Kampen. Verschillende soorten van eenzaamheid komen ter sprake en ook de invloed van de lockdown op gevoelens van eenzaamheid wordt besproken.

Eenzaamheid onder jongeren in Kampen aflevering 1 - GGD van Roos (soundcloud.com)

Aflevering 2 

Roos Braad gaat in gesprek met Eva Geelen, de maker van de training ‘Meer contact’. Deze laagdrempelige gratis online training geeft deelnemers inzicht en handvatten om meer ontspannen contact te leggen met andere mensen. Eva vertelt hoe de training is ontstaan en geeft meer achtergrond informatie.

Eenzaamheid onder jongeren in Kampen - aflevering 2- Bureau Over-ons van Roos (soundcloud.com)

Aflevering 3 

Gera Boeve verteld over haar jaarstage bij Humanitas voor haar studie social work. Ze vertelt hoe vrijwilligers van Humanitas deelnemers ondersteunen bij het leggen van nieuwe contacten en het verminderen van eenzaamheid. Samen geven ze inzicht in de mogelijkheden die Humanitas in Kampen biedt qua ondersteuning. Ook vertelt Roos haar persoonlijke verhaal. “Eenzaamheid niet iets om je voor te schamen, je kunt er iets aan doen!”

Eenzaamheid onder jongeren in Kampen - aflevering 3 - Humanitas van Roos (soundcloud.com)