Afbeelding
Quintus

Zomerworkshops bij Quintus

Algemeen

KAMPEN – Quintus houdt van woensdag 18 t/m vrijdag 20 augustus een Summerschool met workshops voor jong en oud. Quintus sluit daarbij aan op de expositie ‘Nouveau Deco’ van Christie van der Haak in het Stedelijk Museum Kampen en op het Kamper Stripspektakel. 

Er zijn diverse workshops: Peuterdans, Kleuterdans, Moderne Dans en Dansimprovisatie (70+) maar ook kennismakingslessen ‘Pianospelen voor (groot)ouder en kind’, workshops ‘Mijn Harp en Ik’ (6-12 jaar), ‘Op Reis met Rivke en de Cello’ (5-9 jaar) of ‘Speel je Zelfgemaakte Muziekstuk’ (6-9/10-12 jaar). Voor wie wil dansen, zingen en toneelspelen tegelijk is er de workshop Musical Holiday (4-6/7-10/10-14 jaar).

Fotowedstrijd

Voor wie liever creatief aan de slag gaat zijn er de workshops ‘Werken met Pastelkrijt, Inkt en Ecoline’ (7-11 jaar) en ‘Abstract’ of ‘Expressionistisch Schilderen’ (16+ en volwassenen). In opmaat naar het Kamper Stripspektakel op zaterdag 21 augustus geven professional striptekenaars Vick Henriquez en Nienke de Ruiter workshops ‘Striptekenen’ met verschillende thema’s: ‘Held in eigen Strip’ en ‘(Huis)Dier in de Hoofdrol’ (8-12/13-18 jaar), ‘Patronen Drukken’ (11-16/16+), ‘Spiegels Decoreren-Art Nouveau’ (8-12/13+) en ‘3D Streetart’ workshops (8-12/13-18 jaar).

De 3D Streetart is momenteel te zien op verschillende plekken in de Oudestraat. Er kan zo’n workshop worden gewonnen door mee te doen aan de wedstrijd van de Binnenstad Ondernemers Kampen (BOK): maak een creatieve foto bij één van de 3D Streetart-werken en post die op Instagram of Facebook. Gebruik daarbij de hashtag #StreetartKampen en tag @QuintusKampen. Onder alle inzendingen verloot Quintus tien workshops. Meer info over of aanmelden voor de Summerschool staat op quintuskampen.nl.