Afbeelding
foto aangeleverd

Nieuwe lijsttrekker voor SGP Kampen

Algemeen

KAMPEN - Bernard van den Belt (32) zal komende gemeenteraadsverkiezingen de rol van lijsttrekker van de SGP Kampen vervullen. Dit is besloten in de ledenvergadering van de partij op 1 september. De verdere kandidatenlijst zal later bekend worden.

Hoewel de Kampenaar in het dagelijks leven actief is als manager kraamzorg, is hij al een ruime 7 jaar actief in de Kamper politiek. Recentelijk hoort hier ook de taak van fractievoorzitter van de lokale SGP fractie bij.

Voorzitter Bertus de Vries stelt dat de fractie een goede kandidaat gevonden heeft. “Je stelt je niet zomaar beschikbaar als lijsttrekker en wij denken dat we in Bernard een bekwame kandidaat gevonden hebben”

“Ik ben de leden van de SGP dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen”, liet Van den Belt weten tijdens de ledenvergadering. “Ik ben erg gemotiveerd om in Kampen de standpunten van de SGP naar voren te brengen. Kampen is een gemeente met eigenwaarde en eigenwaarden. Daar willen we voor staan. Op basis van politiek met een open Bijbel.”

De campagne van de SGP Kampen zal deze gemeenteraadsverkiezingen van start gaan met de slogan ‘Gericht op de kern’. Hiermee wil de SGP benadrukken dat ze een Christelijke kernboodschap willen vertolken in hun politiek en nadruk wil leggen op het belang van de kernen rondom de stad Kampen. Speerpunten die naar voren zullen komen zijn: een gemeente met eigenwaarde(n), zuinig op groen, goed voor elkaar en thuis voor iedereen.