Afbeelding
beeld aangeleverd

Logeren tussen de boeken

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Bibliotheek Kampen bestaat 100 jaar en dat wordt gevierd met logeerpartijtjes tussen de boeken. In dat kader is er van alles te doen en te beleven in de Bibliotheek. Schilderen, dans, poëzie, in gesprek in ‘Café de Gelijkheid’ en andere verrassingen. Deze nacht is voor mensen in de leeftijd van 15 tot 30 jaar. Er zijn pop-up tenten voor twee personen maar wie liever een tent voor zichzelf heeft is ook welkom. 

Deelname aan de Night at the Library kost 25 euro. Bibliotheek Kampen zorgt voor een eenvoudig diner, ontbijt, snacks, koffie/thee en drankjes (non-alcoholisch voor minderjarigen, beperkt alcoholisch voor meerderjarigen). De deelnemers zorgen voor hun eigen slaapspullen (slaapzak, matje/luchtbed etc.). Het logeren begint vrijdag 17 september om 15.30 uur en om 10.00 uur de volgende dag is het nachtje in De Stadskazerne afgelopen. Cultuurmakers die die nacht iets willen laten zien aan het publiek zijn welkom. “Neem je gitaar, gedichten, kwasten, stem, goocheldoos, muziek etc., gerust mee”, aldus de organisatie. 

Programma

Tijdens Night at the Library kan gekozen worden uit diverse activiteiten: 

Dansers van Vuur en Vlam dansen de voorstelling On > line< off en gaan daarna in gesprek over de vraag hoe lang we offline durven te zijn. Aan de hand van het gesprek kan weer dans ontstaan. 

Theatermaker Chris de Vries gaat met deelnemers grasduinen in de afdeling poëzie van de bibliotheek. Bestaande zinnen worden een nieuw gedicht. Dat nieuwe gedicht mag men schreeuwen door de trappengangen of fluisteren in een verborgen hoekje van de bieb. 

Eind oktober is het Nacht van de Nacht en gaat bij ’t Ukien het licht uit. In voorbereiding van deze nacht gaat de organisatie aan de slag met het thema duurzaamheid. 

In de Bouwplaats liggen een grote hoeveelheid bouwmaterialen. Hier kan iedereen die dat wil mee aan de slag, desnoods de hele nacht door. Er zijn maar twee regels: in deze ruimte mag niet gesproken worden en alleen toevoegen mag, niet afbreken. 

Café de Gelijkheid opent ook haar deuren tijdens Night at the Library. In een glazen kas op het plein van de Bibliotheek gaat men met elkaar in gesprek over ongelijkheid in Kampen. Waar zouden echt eens wat aan gedaan moeten worden? En welke creatieve oplossingen zijn daarvoor te bedenken? 

Geoffrey Haynes gaat tijdens de avond alvast het ontbijt voor de volgende ochtend vormgeven. Wat moet daar gebeuren om de nacht in stijl af te sluiten? De logés kunnen het mede vormgeven 

Los van de activiteitenrondes: in de Bibliotheek staat de tranentent van kunstenaar Bastiaan van den Berg, genaaid van heel veel ouderwetse zakdoeken. Hier kan men stilstaan bij de vreemde tijd die bijna achter ons ligt. We hebben allemaal wel iets of iemand verloren. Van heel groot verlies tot het niet doorgaan van examenfeestjes, in de tranentent krijgt het een plek. Tot diep in de nacht kan men hangen/chillen/dansen in café Paatje. Iedereen heeft zeggenschap over de Spotify playlist. ’s Ochtends is het met yoga goed wakker worden.

Info en tickets: www.bibliotheekkampen.nl. Wie de deelnamekosten niet kan betalen kan contact met de Bibliotheek opnemen.

Afbeelding
herdenkingsconcert 4 mei in Grote of Andreaskerk Hattem Cultuur Ingezonden 17 uur geleden
Afbeelding
Opening 'De Laatste Dag van Jo Leo Snoep' in het Stedelijk Museum Kampen (3 foto's) 3 foto's instagram 19 apr, 20:58
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44