Afbeelding
foto aangeleverd

Boekenmarkt voor De Stadskazerne

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Tijdens Open Monumentendag op 11 september is er een boekenmarkt voor het gebouw van De Stadskazerne. Bibliotheek Kampen, Historische Vereniging Jan van Arkel en het Stadsarchief Kampen bieden daar tal van boeken aan. 

“We vinden Open Monumentendag een uitgelezen dag voor de eerste gezamenlijke boekenmarkt bij De Stadskazerne”, zegt Hester Timmerman van het Stadsarchief Kampen. “Alle drie hebben we iets met boeken. Ook wilden we iets nieuws toevoegen aan Open Monumentendag in De Stadskazerne”. Op deze dag zijn er veel mensen op pad met interesse in Kampen, monumenten en de geschiedenis van die monumenten. Van boeken heb je toch nooit genoeg!”

Kleine prijsjes

In de kraam van de Bibliotheek vindt men allerhande leesboeken. AnneMarth Kuilder van de Bilbiotheek Kampen nodigt iedereen uit: “Kom lekker snuffelen bij de kraam en in de BiebBakfiets. Sla je slag voor een klein bedrag. De boeken in de Biebkraam kosten slechts €1 per stuk en 5 stuks voor €4. Afrekenen kan contant en digitaal.”

Boeken met Kampen in de hoofdrol

“Wij van de Historische Vereniging Jan van Arkel staan met een kraam vol tweedehands boeken. Natuurlijk veel over Kampen, de geschiedenis van Kampen, maar ook verschillende algemene kunst- en geschiedenisboeken. Veel boeken zien er nog zo goed als nieuw uit. Ook is dit hét moment om eerdere uitgaven van het Historisch Tijdschrift op de kop te tikken. Afrekenen kan contant”, legt Cor Scheurwater van de Historische Vereniging uit. 

Stadsarchief Kampen

“Bij de kraam van het Stadsarchief Kampen vind je allemaal nieuwe boeken voor mooie ronde prijzen. We hebben speciale Open Monumentendag aanbiedingen voor heel veel verschillende titels. Denk aan De Geschiedenis van Kampen, Tekenend door Kampen en Binnen de Poorten. Je moet echt even komen kijken. Want ook het Kwartet van Kampen, het unieke Hanzebordspel en de Groeten uit Kampen ansichtkaartenset zijn die dag te koop. Perfecte cadeautjes om te krijgen, en leuk om te geven. O ja, afrekenen bij onze kraam kan contant”, vertelt Hester Timmerman.

De boekenmarkt is er van 10.00 tot 17.00 uur