Afbeelding
Aangeleverd.

Belangstellenden welkom bij repetitie Bovenstemgroep IJsselmuiden

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Niek Teune)

IJSSELMUIDEN – Door het coronavirus konden de mannen van Bovenstemgroep IJsselmuiden lang niet samen zingen. Maar een paar weken geleden klonk de geliefde Genemuider bovenstem weer als vanouds in het schoolgebouw van de Pieter Zandt in IJsselmuiden. 

Op donderdag 7 oktober komt de groep van 19.45 uur tot 21.15 uur opnieuw samen. Ook belangstellenden die graag eens een kijkje zouden willen nemen bij de Bovenstemgroep zijn dan van harte welkom. Onder leiding van organist Henk Frank Strijkert studeert het gezelschap van ongeveer 45 zangers eens per drie weken de bovenstem in van diverse psalmen en gezangen. ‘’De bovenstem stijgt boven de normale kerkstem uit. Dit geeft een bijzonder effect. Het maakt dat de bovenstem geliefd is in deze regio’’, vertelt Strijkert.

De bovenstem kon door het coronavirus echter lang niet gezongen worden. Donderdag 16 september kwam de Bovenstemgroep voor het eerst in een jaar tijd weer samen. Bestuurslid Wim Meuleman: “Ik vond het heel bijzonder, dat het toch weer kon. Iedereen vond het fijn om weer te beginnen. Mensen kwamen weer vanuit de hele regio naar de repetitie toe; van Hardenberg tot Emmeloord en van Oldebroek tot Hasselt komt men naar de Pieter Zandt om samen de bovenstem te zingen.”

De Bovenstemgroep kent geen officieel lidmaatschap, zodat de drempel om te komen zingen laag gehouden wordt. ‘’Bij ons betaal je geen contributie. Bij iedere repetitie staat een ton waarin een vrije gift kan worden gedaan. De concerten waaraan wij meewerken voor een goed doel, hopen we door middel van sponsoring rond te krijgen”, zegt Meuleman. Hoewel de Bovenstemgroep weer aan het repeteren is, staat er op dit moment nog geen uitvoering of concert op de planning. “Het coronavirus maakt het onzeker”, verklaart Meuleman. “Het bestuur is achter de schermen druk aan het overleggen met diverse locaties en stichtingen om tot de organisatie van een concert te komen. Als er duidelijkheid gegeven kan worden, dan zullen we dat communiceren via onze website.” 

Meuleman geeft aan dat belangstellenden gerust eens vrijblijvend aan mogen sluiten bij een repetitie van Bovenstemgroep IJsselmuiden in het schoolgebouw van de Pieter Zandt in IJsselmuiden. “Mensen mogen altijd eens kijken of het samen zingen van de bovenstem iets voor ze is. Ze krijgen dan een boekje en kunnen zo meedoen. We repeteren eens per drie weken”, zegt Meuleman. De eerstvolgende repetitie van Bovenstemgroep IJsselmuiden begint donderdag 7 oktober om 19.45 uur. Voor meer informatie kun je terecht op www.bovenstemgroepijsselmuiden.nl.

Nick de Vries

Nick de Vries