Oefening van de brandweer op de IJssel bij Kampen.
Oefening van de brandweer op de IJssel bij Kampen. foto Fred Sollie

Brandweer IJsselland zoekt vrijwilligers

Algemeen

REGIO - Brandweer IJsselland is weer op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Vandaag is de campagne #watdoejijover4minuten gestart. Tot en met 26 november kan er gesolliciteerd worden naar de functie van brandweervrijwilliger voor een brandweerpost in onder meer IJsselmuiden. 

Brandweer IJsselland vertelt: “Het brandweervak is veelzijdig. In slechts een paar minuten tijd kan de dag van een brandweervrijwilliger er compleet anders uitzien. Werken bij de brandweer brengt actie, uitdaging en afwisseling in je leven. Je staat klaar voor je buren, je dorp of stad. Zij mogen altijd een beroep op je doen. In slechts een paar minuten tijd kan jouw dag er heel anders uitzien. Je laat al het werk vallen, want iedere seconde telt en jij bent degene die het verschil kan maken. Samen met je brandweercollega’s doe je ontzettend belangrijk werk, werk om trots op te zijn.”

Op 9 november houdt de brandweer in de kazerne aan de Zomerdijk 41A in Zwartsluis een informatieavond voor belangstellenden. Daar wordt meer informatie gegeven over het traject om vrijwilliger te worden, zowel over de selectie als de opleiding. Maar ook over wat het betekent om vrijwilliger te zijn. De informatieavond starten om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Op https://www.brandweer.nl/ijsselland/werken-bij/ is alle informatie te vinden. Vanaf 18 oktober t/m 26 november kan er op de functie van brandweervrijwilliger worden gesolliciteerd.