De inschrijfkraam in de hal van de Stadskazerne bij de ingang van de bibliotheek
De inschrijfkraam in de hal van de Stadskazerne bij de ingang van de bibliotheek (foto: Maarten van Gemert)

Volop activiteit in Stadskazerne tijdens eerste BoekStartdag

Algemeen

(door Maarten van Gemert)
KAMPEN – Met een scala aan activiteiten brengt Bibliotheek Kampen boeken en lezen tot leven. Afgelopen weekeinde waren er ’levende boeken’ te leen bij de derde editie van de Human Library. Vorig weekeinde werd de eerste BoekStartdag gehouden met allerlei workshops, voorstellingen en voorleessessies van schrijvers. Een levendige dag met volop aandacht voor voorlezen.

De eerste Nationale BoekStartdag in april was uitgesteld naar juni maar dat kwam voor onder andere Bibliotheek Kampen nog te vroeg. Deze maand kon er een ’volwaardige’ BoekStartdag worden gehouden. Door de Stadskazerne heen klonken verhalen en meer. Daarmee werd het voorbeeld gegeven van wat BoekStart wil bevorderen: voorlezen aan je kinderen, zelfs al zitten ze nog in moeders buik.

Stichting Lezen organiseerde zaterdag 19 juni voor het eerst de landelijke BoekStartdag. In Kampen werden jonge gezinnen met baby’s en peuters zaterdag 2 oktober welkom geheten voor een feestelijke dag. Aan de hand van de Prentenboek Top 10 had Bibliotheek Kampen een programma samengesteld voor de eerste BoekStartdag in de tien jaar dat de activiteit bestaat. Voor het programma zwierven ouders en kinderen door de hele Stadskazerne.

In diverse zaken lazen schrijvers voor uit eigen werk en Kamerspel gaf rondom het boek ’Op weg’ van Leo Timmers twee voorstellingen voor de ouders, verzorgers en kinderen die verwelkomd waren met het BoekStartkoffertje en een pinguïnspeeltje. Het was een levendige eerste BoekStartdag met veel aandacht voor prentenboeken en (voor)lezen.