Afbeelding
Pixabay

Actie Poetsdoek in Café de Gelijkheid

Algemeen

KAMPEN – Café de Gelijkheid is een tijdelijk praatcafé op het plein voor de Bibliotheek. Het is drie maanden lang de plek om in gesprek te gaan over ongelijkheid in Kampen. Ongelijkheid in bijvoorbeeld onderwijs, op de woningmarkt, in het werk. In de afgelopen weken deelden vele Kampenaren voorbeelden van ongelijkheid in dit glazen huis. Deze voorbeelden zijn met een tiental betrokkenen vertaald naar concrete actie.

De komende tijd hangt Café de Gelijkheid vol met blauwe poetsdoekjes. Iedereen wordt opgeroepen om een poetsdoek op te pakken en iets kleins te doen aan ongelijkheid. De organisatie vertelt: “Koop bijvoorbeeld een uitgestelde koffie door twee koffie te bestellen, één voor jezelf en eentje voor iemand die er wel een kan gebruiken maar dat niet kan betalen. Of deel van jouw teveel met een minibieb of een groentekraampje voor je deur. In het café vind je verschillende manieren hoe jij in actie kan komen. Of misschien wil je wel een hele grote vorm van ongelijkheid wegpoetsen en zoek jij medestanders die samen met jou de poetsdoek oppakken? Je kunt een oproep achterlaten in het café.”

Kom ook en doe mee

Op 24 november vertellen Gooitske en Anne Marth alles over de poetsdoekenactie en het onderzoek dat met Café de Gelijkheid is uitgevoerd. De activiteit vindt buiten plaats tussen 16.00 en 18.00 uur, in en om het glazen huis. Een poetsdoek kan ook tijdens de openingstijden van de Bibliotheek worden opgehaald. Dat kan van 22 november tot en met 2 december.