Afbeelding
Foto Tennekes

Tienduizendste bezoeker tentoonstelling Nouveau Deco

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zaterdagmiddag 27 november 2021 verwelkomde het Stedelijke Museum Kampen de tienduizendste bezoekers voor de tentoonstelling ‘Nouveau Deco’. Nog niet eerder verwelkomde Stedelijk Museum Kampen tienduizend bezoekers voor een tentoonstelling. ‘Christie van der Haak - Nouveau Deco’ is een groot succes en de reacties zijn net als het werk van Christie overweldigend. 

“We krijgen zoveel positieve reacties! Door het opvallende gevelfries komen ook voorbijgangers binnen. Dat is natuurlijk al wat we hoopten, maar wanneer dat dan ook echt gebeurt is dat fantastisch’ vertelt directeur Nynke van der Wal enthousiast. “De bezoekers komen uit het hele land, maar we merken dat ook Kampenaren het museum weer weten te vinden en soms zelfs voor een tweede of derde keer komen”.

Vieren 

Om dit unicum te vieren is de tienduizendste bezoeker in het zonnetje gezet. Martine de Jong uit Amsterdam werd verwelkomt door wethouder Irma van der Sloot en kunstenares Christie van der Haak. 

Zij kreeg het nieuwe boek van Christie van der Haak, dat vandaag vers van de pers rolde. 

“Wat een verrassing! Ook om de kunstenares zelf te ontmoeten die al die prachtige patronen ontworpen heeft”.

Alle bezoekers krijgen 10% korting op een sjaal of kussen met een ontwerp van Christie van der Haak naar keuze t/m 31 december 2021. Tot slot heeft het museum een blauwe loper uitgerold om zo de bezoekers nog hartelijker te ontvangen. 

Art room 

Speciaal voor de tentoonstelling Nouveau Deco heeft het museum een digitale artroom ontwikkeld. Op tentoonstelling.stedelijkmuseumkampen.nl krijgen bezoekers nog meer informatie over Christie van der Haak en haar werk. Zo is er bijvoorbeeld een korte documentaire te zien over de totstandkoming van de tentoonstelling. Hierin is onder andere de verhuizing van haar atelier vanuit Den Haag naar de Voormalige Synagoge in beeld gebracht.

Verlengd

Het grote succes heeft het museum doen besluiten de tentoonstelling te verlengen tot en met 30 januari 2022. Er staat nog van alles op het programma zoals een fotoshoot in de ‘Nouveau Deco’ zalen met een bekende modestylist en influencer en een workshop Caleidoscoop maken voor kinderen in de kerstvakantie.

Afbeelding
Van links naar rechts: Yvonne Oordijk (curator/tentoonstellingsmaker), Christie van der Haak (kunstenares van deze tentoonstelling), Martine de Jong uit Amsterdam (10.000 ste bezoeker), Irma van der Sloot (wethouder Cultuur) en Jolanda Slurink (PR Stedelijk Museum Kampen).
Afbeelding