Afbeelding
Aangeleverd.

Kom in de herfstvakantie naar Quintus

Cultuur

KAMPEN – De herfstvakantie staat voor de deur: alle tijd om creatief aan de slag te gaan. Kunstencentrum Quintus aan de Vloeddijk 38 organiseert daarom op woensdag 20 oktober twee toffe kinderworkshop: ‘Werken met pastelkrijt, inkt en ecoline’ (7-12 jaar) en de grafiekproeverij ‘Druk er op!’ (8-12 jaar). 

Wist je dat er heel veel verschillende druktechnieken zijn? Al eeuwenlang maken kunstenaars gebruik van allerlei druktechnieken om bijvoorbeeld posters of boekomslagen te ontwerpen. Kinderen kunnen ervaren hoe dat is bij de Quintus Grafiekproeverij van 10.00 tot 12.00 uur. Samen met kunstdocent Valeria Vangelista gaan ze experimenteren met verschillende technieken en maken ze een eigen drukwerkje. 

Stedelijk Museum

Onder leiding van docente Hanna van Doornum kunnen kinderen tussen 10.00 en 11.30 uur ‘Werken met pastelkrijt, inkt en ecoline’ in felle kleuren en mooie patronen. Zo creëren ze een vrolijke plek in warme herfstkleuren voor hun lievelingsdier, geïnspireerd door het seizoen èn de prachtige patronen van Christie van der Haak die momenteel het Stedelijk Museum in Kampen kleuren. De workshop is een samenwerking van Quintus met het Stedelijk Museum Kampen. Deelnemende cursisten krijgen een kortingskaartje zodat ze daar tegen een gereduceerd tarief de expositie Nouveau Deco kunnen bezoeken. Meer info over of aanmelden voor de workshops: www.quintuskampen.nl. Bellen kan ook: tel. 038-3371200. 

Nick de Vries

Nick de Vries