Afbeelding
foto aangeleverd

Wie jarig is trakteert

Algemeen

KAMPEN - Het college van B&W en deelnemers van het Tandem maatjes project zijn de afgelopen week getrakteerd op gebak omdat het Tandemproject van Humanitas dit jaar 5 jaar bestaat. Vrijwilligers van Humanitas geven inwoners van de gemeente Kampen een tijdelijk steuntje in de rug. Dat kan bijvoorbeeld gaan om het leggen van meer contact, verminderen van gevoelens van eenzaamheid of een luisterend oor bij verlies van een dierbare. Humanitas heeft de vrijwilligers op 7 december - de dag van de vrijwilliger – bedankt voor hun inzet.

Ter gelegenheid van het 5 jarig bestaan zijn ervaringsverhalen opgehaald en geschreven door Elune van de Born, student social work aan Windesheim. Elune: “Ik vind het mooi om te zien hoeveel steun deelnemers ervaren aan de vrijwilligers waardoor ze stappen kunnen zetten die ze alleen misschien niet konden zetten. Maar wat mij ook opviel is dat de vrijwilligers die ik heb geïnterviewd net zo goed iets hebben geleerd van hun maatje. Je leert echt samen en van elkaar.” 

Zo vertelde een deelneemster: “Angelique heeft mij geholpen om de drempel over te gaan waar ik alleen net niet overheen kon stappen.“ Een ander vertelt: ”Mijn sociale contacten zijn gegroeid sinds ik mij heb aangesloten bij het Tandem project”.

Vrijwilligers bieden deze ondersteuning met succes, ziet ook coördinator Petra Stevering. “Deelnemers krijgen meer zelfvertrouwen, leggen nieuwe contacten en voelen zich minder eenzaam”.  Vrijwilligers van Humanitas bieden ondersteuning op maat. Dit kan middels maatjescontact, vriendencafé, vriendenkringen, de training Meer contact en de website www.erbijkampen.nl.

Wie interesse heeft in het boekje met ervaringsverhalen, behoefte heeft aan ondersteuning of zich in wil zetten als vrijwilliger, kan contact opnemen met Petra Stevering via (06) 57881049 of via p.stevering@humanitas.nl.