Afbeelding
Pixabay

Eetbare struikencampagne

Algemeen

REGIO - In het najaar van 2021 en het voorjaar van 2022 wordt door de Gebiedscoöperatie IJsseldelta een eetbare struikencampagne gehouden in het buitengebied van Zwolle, Zwartewaterland en Kampen. “Want groen is niet alleen mooi en gezond, het is ook een belangrijke voedselbron?voor dieren en mensen”, aldus de organisatie. 

“Struiken dragen bij aan een grotere biodiversiteit en daardoor aan een gezonde natuur. De bedoeling is dat zoveel mogelijk dieren en mensen kunnen genieten van struiken. Maar wat minstens zo belangrijk is is dat deze campagne de saamhorigheid in de IJsseldelta versterkt. Dus in plaats van individueel met de struiken aan de slag te gaan, is het de bedoeling dat de aanvragen worden gedaan door een groep, buurt, wijk of school. Samen planten, samen beheren en natuurlijk samen eten is het doel. Dit kan door één of meerdere pakketten te bestellen”. 

Samen met Van Ittersum groenvoorziening uit ’s Heerenbroek zijn de pakketten samengesteld. De keuze bestaat uit pakket ‘bessenstruiken’, de ‘snoephaag braam en wijnbes’ en of de ‘snoephaag framboos’. Aanmelden kan tot en met 12 januari 2022. Kijk voor alle informatie, de voorwaarden en het aanmeldformulier op www.gcijsseldelta.nl