Afbeelding
foto Astrid Beuker

Geld voor een groene buurt

Algemeen

KAMPEN - Buren, buurttuinen, maatschappelijke initiatieven uit Kampen en omliggende dorpen en kernen kunnen op woensdag 12 januari kunnen met ondersteuning van Groene Loper Kampen geld aanvragen bij Het Oranje Fonds. Dit geld kunnen zij inzetten om tijdens NLdoet op 11 en 12 maart de omgeving te vergroenen. Denk hierbij aan boomspiegels, geveltuinen, buurttuinen of een insectenhotel. 

Dit jaar heeft Groene Loper Kampen tijdens NLdoet een extra vergroeningsactie: gratis struiken. Onder het motto ‘hapje voor jou, hapje voor mij’ is dit een combinatie van struiken waar buurtbewoners bessen van kunnen plukken en waar ook dieren van kunnen profiteren.

Het vergroenen van de leefomgeving heeft een positief effect op de gezondheid van mensen en draagt bij aan de leefbaarheid van de wijken. Groen zorgt voor droge(re) voeten na een flinke regenbui, biedt onderdak aan allerlei nuttige dieren en gaat opwarming van de stad tegen. In de gemeente Kampen maken diverse bewoners de buurt reeds samen groener, gezonder en prettiger. Groene Loper Kampen wil dit soort initiatieven bevorderen. 

Spreekuur

Wie hulp wil bij de aanvraag bij het Oranje Fonds kan via www.groeneloperkampen.nl/NLdoet een digitale afspraak maken met het kernteam van Groene Loper Kampen. Zij helpen op maandag 10 januari tussen 16 en 21 uur met het invullen van de benodigde formulieren.

Gratis struiken

Voor alle buurtinitiatieven en maatschappelijke organisaties heeft Groene Loper Kampen gratis struiken. Deze struiken zijn een combinatie van planten waar zowel dieren als mensen van kunnen eten. Er zijn vier pakketten samengesteld die hulp bieden aan een specifieke diersoort: de vleermuis, sleedoornpage, solitaire bij en ringmus. Per initiatief zijn 30 struiken verkrijgbaar. Meer informatie over de inhoud van de struikenpakketten en de voorwaarden staat op www.groeneloperkampen.nl/struiken.