Afbeelding
foto aangeleverd

Film over ‘Het Beste van Kampen’

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Midden in de corona-pandemie startten WIJZ welzijn en SAMBIQ (*) een samenwerking om via kunst en cultuur mensen met elkaar in contact te brengen: Het Beste van Kampen. De maatregelen om de spreiding van corona tegen te gaan waren (en zijn) voor iedereen lastig, maar voor bepaalde groepen werd het sociale leven ernstig beperkt doordat ze tijdelijk geen deel uit mochten maken van activiteiten. Reden voor Het Beste van Kampen om zich in te zetten voor deze iets oudere inwoners om alles te doen om elkaar toch te kunnen ontmoeten bij activiteiten.

Het Beste van Kampen zocht gedurende 2020 en 2021 samenwerking met diverse organisaties, bedrijven en bewoners. Met enig aanpassingsvermogen bleek veel mogelijk. Tientallen inwoners van Kampen hebben dankzij dit initiatief kunnen genieten van één of meerdere sociale activiteiten van kunst en cultuur. Er is geschreven, gedanst, gezongen, muziek gemaakt en koffie gedronken. Er zijn verhalen gedeeld en gemaakt, ook voor de radio. Een aantal projecten gaat door, zoals de Verhalen uit Groot-IJsselmuiden die dankzij BrugMedia in De Brug verschijnen, het maken van verhalen met mensen met dementie bij IJsselheem, Boemerang Senior in Brunnepe en de cursus Muzien en dans als medicijn.

Projectleider Margreet Bouwman. ‘Terugkijkend hebben we met al deze kleine initiatieven heel veel mensen kunnen laten genieten, echt geweldig. De enthousiaste reacties van de deelnemers zorgen ervoor dat Het Beste van Kampen zich graag in wil blijven zetten voor het vergroten van leefplezier. Dit smaakt naar meer!’

Film

De resultaten van Het Beste van Kampen zijn door Jovanski Media vastgelegd in een korte film die de kracht van cultuur en samenwerking laat zien. De film is te bekijken op de Facebookpagina en op het YouTube-kanaal van Het Beste van Kampen: https://youtu.be/YG-q_7jYTmQ Wie enthousiast wordt om bij een volgende editie mee te doen, kan contact opnemen met Margreet Bouwman via hetbestevankampen@sambiq.nl

(*) SAMBIQ is de afkorting van de vijf grote culturele instellingen in Kampen: Stadsgehoorzaal, Stadsarchief, Stedelijk Museum, Bibliotheek en Quintus. Samen met WIJZ Welzijn zetten zij zich in om cultuur voor iedereen toegankelijk te houden en te maken.