Afbeelding
Foto: Tennekes.

Kamper politie tevreden over ‘ontspannen jaarwisseling’

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Jean Louis Becker van de Kamper politie is zeer tevreden over de jaarwisseling in de gemeente Kampen. De politie hoefde maar zelden in actie te komen, en waar dat wel moest, bijvoorbeeld voor een brandende kerstboom die een weg blokkeerde, kon snel in overleg een oplossing gevonden worden.

“Ik heb een ontspannen jaarwisseling gehad”, aldus Becker die tijdens de jaarwisseling weer als vanouds op z’n fiets door de wijken ging om een oogje in het zeil te houden. “Ik vind dat het perfect verlopen is. Er is wel wat vuurwerk afgestoken, maar dat was in mijn beleving toch aanzienlijk minder dan voorgaande jaren. Hier en daar moesten we in actie komen. Bijvoorbeeld bij vuurtjes op ongewenste plekken en we hebben wat verbalen uitgeschreven voor roekeloze omgang met vuurwerk, maar arrestaties zijn niet verricht.”

Jean Louis merkte tijdens zijn fietstocht dat sommige mensen verrast waren hem weer te zien. Vijftien jaar lang was hij één van de bekendste agenten op straat, vooral tijdens de jaarwisseling, ook door zijn werk als wijkagent in Brunnepe. Onlangs heeft hij het wijkagentschap overgedragen om zich te richten op milieuovertredingen. “Maar dat wil niet zeggen dat ik weg ben uit Kampen. Dat denken sommige mensen door een krantenartikel dat toen is verschenen. Ik werk nog gewoon in deze stad. Bij noodhulp word ik gewoon ingeschakeld en bij zaken zoals de jaarwisseling ben ik nog gewoon op straat te vinden.”

Vooral in Brunnepe waar Becker jaren actief was als wijkagent is dat een voordeel. “Sommige schutters van deze jaarwisseling heb ik nog op de knie gehad toen ze een baby waren”, lacht Becker. “Ik ken Brunnepe zo goed. Ik kan in m’n eentje op de fiets de wijk in. Als er opgetreden moet worden, dan is er altijd wel iemand die ik ken en waarmee ik de problemen in goed overleg op kan lossen.”Wat dat aangaat wil Becker het Schuttersgilde een groot compliment geven. “Een verademing. Sinds zij zich als contactpersoon opwerpen is de overlast sterk verminderd. Je ziet gewoon dat die jongens zich inzetten om de traditie te behouden. Dat doen ze erg goed. Ik krijg de dag na de jaarwisseling talloze foto’s van schutters die bezig zijn de straat schoon te spuiten met een hogedrukreiniger. Waar ze in het verleden dachten, de rekening is voor de gemeente, regelen ze dat nu perfect zelf. Een groot compliment voor hun.”l

Wel merkt Becker op dat hij vindt dat het opruimen van vuurwerk op andere plekken in de gemeente nog beter kan. “Als milieuagent gaat me dat extra aan het hart. Soms zie je toch nog grote dozen en potten liggen op straat. Dan denk ik: mensen, ruim je oude vuurwerkresten nou gewoon even op.”

(door Nick de Vries)

Nick de Vries

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 9 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 21 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 22 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57