Afbeelding
beeld aangeleverd

Jehova’s Getuigen besteden bouw vergaderplaats in Kampen uit

Algemeen

KAMPEN - Jehovah’s Getuigen besteden de bouw van hun nieuwe en duurzame vergaderplaats in Kampen uit aan een bouwbedrijf uit Wapenveld. De nieuwe Koninkrijkszaal, zoals Jehovah’s Getuigen hun vergaderplaats noemen, komt aan de Koploper 52 in de wijk Stationskwartier. De bouw start in april en zal naar verwachting in oktober klaar zijn. 

De gemeente Kampen verleende eind 2020 de omgevingsvergunning voor de bouw van de vergaderplaats. Vanwege de coronapandemie konden de werkzaamheden niet meteen beginnen. Dezelfde pandemie deed de Getuigen uiteindelijk besluiten om het project niet zelf op te pakken maar om het uit te besteden. 

De Koninkrijkszaal krijgt een moderne uitstraling, in lijn met het nieuwe Stationskwartier. Er is in het ontwerp ook veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Het gebouw wordt bijvoorbeeld goed geïsoleerd. De warmteterugwininstallatie zorgt ervoor dat de warmte binnenblijft en er geen onnodig energieverlies plaatsvindt. Op het dak komen zonnepanelen. Verder heeft het gebouw dankzij een warmtepomp geen gasaansluiting nodig. In de categorie ‘nieuwbouw utiliteit’ heeft de Koninkrijkszaal een energielabel A+++ gekregen.

Gebruik van de vergaderplaats
Sinds maart 2020 houden Jehovah’s Getuigen al hun vergaderingen digitaal, om zo besmettingen door corona te helpen voorkomen. Maar zodra het voldoende veilig is, zullen de 110 Getuigen van Jehovah uit Kampen en omgeving weer bij elkaar komen. Jehovah’s Getuigen houden de omgeving, de tuin en het gebouw zelf in goede conditie. Dit zal zeker bijdragen tot een nette uitstraling van het Stationskwartier.