Afbeelding
foto aangeleverd

Kampen viert kerst in april

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Door corona hebben de inwoners en de middenstand van Kampen het de afgelopen 2 jaar zonder grootse kerstvieringen moeten doen. De ondernemers van de binnenstad willen niet nog 9 maanden wachten op saamhorigheid, familiediners en cadeautjes onder de kerstboom. Zij roepen eenmalig 1, 2 en 3 april uit tot kerstdagen.

Dat wordt groots gevierd met kerstversiering, kerstliedjes, kerstacties, muziek en evenementen. “Kampen heeft een lange geschiedenis met gezelligheid en plezier tijdens de kerstdagen”, vertelt citymarketeer Roeland Tameling. “De spullen zijn er, de bereidheid is er, de creativiteit is er, en we kunnen niet wachten om Kerstmis weer door de straten te laten stromen”. 

Medeorganisator Michiel de Groot schrok een beetje van het enthousiasme voor wat begon als een grapje met een groep vrienden: “Het is gewoon idioot om te zien hoe enorm dit aanslaat. Mensen die normaal meedoen aan Kerst in Oud Kampen, winkeliers, binnenstadbewoners, artiesten, en ook verschillende kerkgemeenschappen, ze staan allemaal te trappelen om deel uit te maken van deze uitgestelde kerst! Allemaal mensen die heel graag de dingen die ze moesten afzeggen de afgelopen 2 jaar, alsnog willen organiseren. Zo leuk!”

Michiel de Groot licht vast een tipje van de sluier op, en geeft een overzicht van de plannen die op tafel liggen: “Straattheater van Ventura en Quintus, stunts van Kamper Events, overal kerstbomen en versiering, workshops en optredens in de binnenstad, hapjes, drankjes en muziek, het wordt echt nog kerstiger dan het aloude decemberkerstfeest!”

Eén ding kan roet in het eten gooien: de datum. “Het kan zijn dat mensen denken dat het een grap is en lekker thuisblijven”, geeft Roeland Tameling toe. “Maar dan hopen we wel dat ze een kalkoen eten of gaan gourmetten. Of toch even komen kijken. Want na eerdere stunts met een koeienverkiezing en gratis deurbellen met het Kamper geluidslogo, hebben we een nieuwe traditie in Kampen. Een 1 aprilgrap die geen grap is, maar een hele leuke dag voor alle Kampenaren en bezoekers!”

Kampen viert kerst in de binnenstad op 1 april van 16 uur tot laat in de avond. Op 2 april van 10 tot 17 uur en op 3 april thuis met familie en vrienden, met kersthapjes en pakjes.