Afbeelding
Aangeleverd.

Column Ondernemen in Kampen: Daar heb ik geen actieve herinnering aan!

· leestijd 1 minuut Algemeen

Er worden op dit moment zo ontzettend veel leuke acties verzonnen en prachtige evenementen voorbereid dat het ontluisterend is hoe weinig we daar nu van kunnen profiteren en genieten. Hoewel! De 1 april actie van 2021 heeft weer ontzettend veel aandacht gescoord. Zowel binnen als buiten Kampen haalde het alle nieuwsfora. Bijna 2 dagen lang werd er op de nationale radio aandacht aan besteed en Roeland, onze city marketeer, was niet te missen met zijn enthousiaste waterval over het geluid van Kampen.

Het geluid van Kampen is opgesloten in een deurbel en iedereen in Kampen kon zich, tot eind maart, aanmelden voor zo’n fantastische bel. Op 1 april zelf werden de deurbellen rondgebracht door de ambassadeurs van Kampen en ook onze burgemeester, Bort Koelewijn, zette zijn beste beentje voor en bracht een grote hoeveelheid van dit gewilde product rond in de hele gemeente. Gevolgd door cameraploegen van o.a. TV Oost wist hij op zijn eigen enthousiaste wijze de Kampenaren, die  door de dreiging van een 1 aprilgrap heen hadden gekeken, te verblijden met hun eigen Kampen deurbel. 

Eén mevrouw reageerde spontaan met de uitspraak dat ze het meteen op facebook ging zetten, om te laten zien dat het toch geen grap was en zij zo’n unieke bel had ontvangen. Nota bene uit handen van de burgemeester zelf. Een geweldige actie die, gezien de vele spontane reacties op facebook, ook door de inwoners van Kampen is gewaardeerd. 

Ook nu, net als in 2019 bij de miss Koe verkiezingen, kwam de actie weer traag op gang en werd het in eerste instantie door velen afgedaan als een ‘stomme’ 1 april grap. “trap er niet in”, “wat denk je zelf” waren veel gehoorde en geschreven reacties. Nu, daags na naar de uitgerolde actie deurbel hebben velen spijt dat ze dit hebben geroepen. Want, ze hadden natuurlijk zelf ook graag zo’n bijzonder Kamper geluid item in hun bezit gekregen. 

De bel wordt overigens ook al ingezet bij een aantal Binnenstad ondernemers. Zij hebben hem bij de ingang van hun zaak geplaatst. Je weet wel, bij dat leuke tafeltjes met daarop de coronavoorschriften, ontsmettingsgel en een pinautomaat. Bij de bel is vermeld dat je daar kunt bellen voor een afspraak. De bel creëert op dat moment een soort tijdmachine effect en reserveert een afspraak om naar binnen te kunnen binnen de geldende voorschriften van het RIVM. Natuurlijk alleen, met mondkapje en op anderhalve meter afstand van andere bezoekers. Haal alles uit de ‘bel’ en steun de ondernemers van de binnenstad.

Wat zijn dan die andere acties en prachtige evenementen? Dat zijn er nog teveel om op te noemen. Er zullen tijdens de stappen naar het nieuwe abnormaal veel leuke acties worden geactiveerd om het winkelen in de binnenstad van Kampen nog aantrekkelijker te maken. Natuurlijk met veel muziek en gezelligheid. Onthoudt alvast de CODE: BINGO! Daar kunt u nog wel eens veel plezier aan gaan beleven.

Tot ziens, in de binnenstad van Kampen!

Nardus Koster

Ondernemer

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 28 mei, 13:36
Buurten komen samen om hun eigen omgeving met elkaar te vergroenen, goed voor mens en dier!
Groene Loper Kampen deelt plantpakketten uit Partnerbijdrages 28 mei, 13:23
Afbeelding
Gratis donuts eten op Nationale Donutdag Algemeen 28 mei, 12:29