Afbeelding
Foto: archieffoto

Glasvezelcampagne in Kampen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - DELTA Netwerk start een glasvezelcampagne in Kampen. Als 20 procent van de inwoners ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 13 juli 2022 een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel.  Inwoners van Kampen die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting worden persoonlijk geïnformeerd via een brief. Op de website deltanetwerk.nl kan men een postcodecheck doen om te zien of het adres in aanmerking komt voor het aanbod.

“Tegenwoordig is goed en snel internet een basisbehoefte. We doen inmiddels zoveel via internet: thuiswerken, leren, streamen, interactieve tv kijken, gamen, zorg op afstand, maar ook het op afstand bedienen van techniek in huis wordt steeds gebruikelijker. Ik zie de behoefte aan internetcapaciteit elk jaar groeien”, zegt projectleider Saba Eshaq, van DELTA Netwerk. “De huidige netwerken kunnen dat uiteindelijk niet aan. Ik ben dan ook blij dat we starten met de glasvezel-campagne in Kampen en de inwoners de kans krijgen om aangesloten te worden op het netwerk van de toekomst.”

Informatieavonden

Om inwoners te informeren over glasvezel, de voordelen, voorwaarden, kosten en de aanleg van glasvezel houdt DELTA Netwerk informatieavonden. Aanvang 19:30 uur. Locaties: 

  • Maandag 23 mei in de Broederkerk, Broederstraat 16
  • Dinsdag 24 mei bij De Leuke Hanzestad, IJsseldijk 12
  • Woensdag 25 mei bij het Wijkcentrum Reyersdam, Reijersdijk 2
  • Woensdag 1 juni bij v.v. Go Ahead Kampen, Buitenbroeksweg 2

Ook is er online een informatieavond. Op donderdag 2 juni vanaf 19.30 uur kan iedereen deze bijwonen vanaf een computer, tablet of telefoon. Meer informatie en aanmelden voor de online informatieavond kan via deltanetwerk.nl

Opening Glasvezel Informatiepunt 
Wethouder Bas Wonink van gemeente Kampen, Bert Vos, directeur van RENDO Fiber en Jan Wieten, coördinator aanleg glasvezelnetwerk in de kern Kampen, openen zaterdag 7 mei om 10:00 uur het Glasvezel Informatiepunt aan de Oudestraat 21. Hier kunnen inwoners terecht met vragen over glasvezel of hulp krijgen bij het afsluiten van een abonnement. Het Glasvezel Informatiepunt is geopend op woensdag tot en met vrijdag van 11 tot 18 uur en op zaterdag van 10 tot 17 uur.  

Kijk voor meer informatie over de glasvezelcampagne in Kampen op deltanetwerk.nl