Afbeelding
Foto: https://livinglibrary.nl/

Living Library Kampen tijdens Full Color Festival: Ga in gesprek met een ‘levend boek’

Algemeen

KAMPEN - Op zaterdag 18 juni komen boeken tot leven tijdens Living Library Kampen bij kinderboerderij Cantecleer. Bijzondere titels zitten tussen 13 en 17 uur klaar voor een inspirerend gesprek.

‘Levende boeken’ zijn mensen die in het dagelijks leven veel te maken hebben met vooroordelen, zoals mensen met een onalledaagse achtergrond of overtuiging. Living Library wil mensen uitdagen verder te kijken door in gesprek te gaan met die vreemde ‘ander’. Denk aan adoptie, autisme, mishandeling, non-binair en andere boeken. Met een ‘boek’ uit de Living Library wordt naar bijzondere levensverhalen geluisterd.

Hoe het werkt
Het werkt zoals een bibliotheek: bij de balie kan een catalogus worden bekeken met daarin de beschikbare ‘levende boeken’. Op een groot bord is te zien of dat ‘boek’ op dat moment aanwezig is. Via de balie wordt aangegeven met wie men een gesprek wil aangaan. De gesprekken duren 20 tot 25 minuten.

Doel
Het doel van Living Library is het samenbrengen van mensen en wegnemen van vooroordelen en taboes door met elkaar in gesprek te gaan. Kort gezegd is Living Library een evenement om de dialoog te promoten.