Afbeelding
foto aangeleverd

Spreken met een ‘levend boek’

Algemeen

KAMPEN – In de Stadskazerne en de Bibliotheek komen op zaterdag 9 en zondag 10 oktober boeken tot leven tijdens Human Library Kampen. Diverse titels zitten tussen 13.00 en 17.00 uur klaar voor een inspirerend gesprek.

‘Levende boeken’ zijn mensen die in het dagelijks leven veel te maken hebben met vooroordelen, zoals mensen met een onalledaagse achtergrond of overtuiging. Human Library wil mensen uitdagen verder te kijken door in gesprek te gaan met die vreemde ‘ander’. Denk aan een (jonge) weduwe, polyamorist, vluchteling, gedupeerde van de toeslagenaffaire. Met een ‘boek’ uit de Human Library luistert men naar bijzondere levensverhalen. 

Hoe het werkt
Het werkt zoals een bibliotheek: bij de balie kan men een catalogus bekijken met daarin de beschikbare ‘levende boeken’. Op een groot bord is te zien of dat boek op dat moment aanwezig is. Via de balie geeft men dan aan met wie men in gesprek wil gaan. Daarna brengt de baliemedewerker de aanvrager en het ‘menselijke boek’ met elkaar in contact. De gesprekken duren ongeveer 20-25 minuten.

Het ontstaan
Oorspronkelijk is Human Library ontwikkeld door een Deense jongerenorganisatie: ‘Stop the Violence’. Momenteel vindt het evenement plaats in diverse steden over de hele wereld. Human Library Kampen wordt (tijdens Ontmoetingsfestival Kampen) georganiseerd door Bibliotheek Kampen, Human Library Nederland, UITverGROOT en Europe Direct. 

Human Library Kampen is er van 13.00 tot 17.00 uur. Gratis entree. Meer informatie op www.bibliotheekkampen.nl