Afbeelding
foto aangeleverd

Online lezing over ‘Topografie van de domheid’

Algemeen

KAMPEN - In het boek ‘Topografie van de domheid’ van Matthijs van Boxsel speelt Kampen een prominente rol. Woensdagavond 21 april komt Van Boxsel over zijn nieuwe boek vertellen. Waarom is uitgerekend de stad Kampen het doelwit van spot? En welke andere steden, provincies en landen noemt hij?

Aan de hand van aanstekelijke anekdotes, bijzondere illustraties en uiteraard landkaarten van alle domme steden zal Van Boxsel deze vragen beantwoorden. Het Stadsarchief en Bibliotheek Kampen verzorgen in samenwerking met Kampen Online een livestream vanuit de Stadskazerne.

In de jaren tachtig verschenen drie delen van De Encyclopedie van de Domheid, die stormachtig werden onthaald door de pers. De boekjes waren al snel uitverkocht. Daarna was het lange tijd stil. Van Boxsel werkte in die periode aan een definitieve theorie van de domheid. Om de ideeën voor zijn nieuwe boek uit te proberen, gaf hij meer dan honderd lezingen in het hele land voor literaire verenigingen, managers, scholieren, huisartsen enzovoort. Ook verzorgde hij een Cursus Domheid aan de Rietveld Academie in Amsterdam, aan de Rijksuniversiteit Groningen en aan de ENSA in Bourges.

In zijn stoomcursussen toont Matthijs van Boxsel aan dat domheid de motor vormt van onze beschaving. “Geen mens is intelligent genoeg om zijn eigen domheid te begrijpen. En als u dan toch faalt, faal dan op het hoogst mogelijke niveau. Maak van domheid ook uw sterkste kant!”, aldus Van Boxsel.

Aanmelden en waardebepaling achteraf

Klik hier om aan te melden voor de lezing. Via e-mail wordt automatisch een link toegestuurd om deel te nemen. Deze online lezing start op woensdag 21 april om 19.30. Er wordt aan waardebepaling achteraf gedaan. Na afloop van de lezing ontvangt men een mail met daarin de mogelijkheid om bij te dragen in de kosten van deze activiteit.