Afbeelding
hersenstichting.nl

Gratis wandel-app van Hersenstichting

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Met de gratis app ‘Ommetje lopen’ wil de Hersenstichting inwoners van Kampen en IJsselmuiden motiveren om alleen of met iemand anders dagelijks minimaal 20 à 30 minuten te wandelen. Met het wandelen verdien je punten. Op de ranglijst is te zien op welke plaats je staat en hoeveel punten er zijn behaald ten opzichte van andere deelnemers.

De buurtsportcoaches van Sportservice Kampen organiseert een hele toffe actie met de app ‘Ommetje lopen’ van de Hersenstichting in samenwerking met Sportcentrum Sonnenberch, Sportcentrum Argendos, PowerWalkingClub Kampen, Active Fit Jump Club, Hanzestad Kampen, Stadsarchief, Sport2000 en Intertoys. 

De buurtsportcoaches vinden het belangrijk dat inwoners van de gemeente Kampen in beweging komen en blijven bewegen. Ook in deze bijzondere tijd dat veel sporten nog steeds niet door kunnen gaan. Bij het wandelen ligt de drempel een stuk lager om even naar buiten te gaan en te bewegen. De app geeft je net even dat duwtje in de rug om elke dag even een ‘ommetje’ te lopen.

Sportservice Kampen heeft 4 teams gemaakt in de app. Elk team bevat een andere leeftijdscategorie. Als je actief deelneemt aan een team maak je elke week kans op toffe prijzen. Elke week wordt er een prijs verloot, zodat iedereen evenveel kans maakt. Ook als je iets later bent ingestapt. Deze verloting is live te volgen op onze Instagram account. Meer informatie is te vinden opwww.heelkampenbeweegt.nl en op Facebook en Instagram van HeelKampenBeweegt.

Wandelen is volgens de Hersenstichting goed voor de fysieke en mentale gezondheid. “Je krijgt er meer productiviteit en energie van; je krijgt een ontspanning gevoel en het stimuleert jecreativiteit. Met vijf wandelingen van 30 minuten per week voldoe je aan de beweegnorm.” Neuropsycholoog Erik Scherder geeft na elke activiteit gratis hersenweetjes.

Hoe werkt het?

Ga naar de Playstore of Appstore op de smartphone en download de app ‘Ommetje Lopen’. Maak een gebruikersnaam aan. Kies ‘ja’ en vul de teamcode als volgt in:
vul teamcode WL3FK in als je tussen 0 en 17 jaar oud bent;
vul teamcode RM66Q in als je tussen 18 en 35 jaar oud bent;
vul teamcode P63HB in als je tussen 36 en 64 jaar oud bent;
vul teamcode F3AGA in als je 65 jaar of ouder bent.

Voer dan het e-mailadres in en maak een wachtwoord aan. Na het invoeren van de naam kan het wandelen beginnen. 

Prijzen

De Hersenstichting verloot in samenwerking met diverse ondernemers uit Kampen wekelijks prijzen onder de actieve deelnemers. Niet alleen de bovenste in de ranglijst wordt beloond, maar iedereen maakt kans. De prijzen zijn mede mogelijk gemaakt door Sportcentrum Sonnenberch, Sportcentrum Argendos, Sport2000, Powerwalking club, Active Fit jump, Hanzestad Kampen, Intertoys Kampen en Sportservice Kampen. De hoofdprijs is een jaarabonnement bij de sportschool. De prijswinnaars worden bekend gemaakt op de social media accounts Facebook en Instagram van de Hersenstichting.