Afbeelding
Foto: Foto Tennekes

Vervolg werkzaamheden bedrijventerrein Spoorlanden gestart

Algemeen

IJSSELMUIDEN - Samen met de provincie Overijssel investeert gemeente Kampen in het toekomstbestendig maken van bedrijventerrein Spoorlanden. In 2020 heeft de gemeente met de ondernemers van het bedrijventerrein een plan gemaakt voor de herinrichting en up to date maken van het bedrijventerrein. Tot en met 2024 pakt de gemeente de openbare ruimte gefaseerd aan. In maart van dit jaar werden de werkzaamheden van fase 1A afgerond. Vorige week is Dura Vermeer gestart met het vervolg van de werkzaamheden. Het gaat hier om werkzaamheden aan de Spoordwarsstraat, Kraton en een gedeelte van de Spoorstraat. Deze werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd en duren naar verwachting tot week 45. 

Bij de uitvoering van de werkzaamheden aan bedrijventerrein Spoorlanden staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Dat geldt ook voor werkzaamheden aan de Spoordwarsstraat en de Kraton. “Zo maken we bijvoorbeeld gebruik van gerecycled asfalt waar gewonnen dakleer in is verwerkt” vertelt Joost Tuinte, projectleider bij Anacon Infra en lid van het bouwteam. Wethouder Bas Wonink vult aan: “Daarnaast houdt het bouwteam rekening met waar de te gebruiken materialen vandaan komen. We vinden het als gemeente belangrijk om de lokale economie te stimuleren. Het liefst kopen we dan ook zoveel mogelijk lokaal in. Die opdracht heeft het bouwteam ook meegekregen.”

Niet alleen wordt er rekening gehouden met de duurzaamheid als het gaat om het inkopen en hergebruiken van materialen, de werkzaamheden zelf dragen ook bij aan een toekomstbestendiger Spoorlanden. Zo komt er meer ruimte voor groen op het bedrijventerrein en wordt wateroverlast tegengegaan door locatiegerichte afwatering en riolering afgestemd op de ondergrond en omgeving. 

Vervolg van de werkzaamheden

Naast de huidige werkzaamheden staat in 2023 de uitvoering van de Ondernemersstraat en een deel van de Spoorstraat op de planning. Tot slot wordt de Kop van Spoorlanden in 2024 uitgevoerd.

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 4 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 16 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 17 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57