Afbeelding
Foto: Aangeleverd.

Vrolijke zomerplaat van Geert Leurink vijf weken lang te horen op RTV Oost

· leestijd 2 minuten Algemeen

(door Leo Polhuijs)

KAMPEN - Heel blij is ie, Kampenaar Geert Leurink. Onze vrolijke plaatsgenoot heeft de compositie opdracht gewonnen die RTV Oost had uitgezet in het kader van het programma “Op zoek naar de Zomerplaat”. De uitzendingen met daarin Geerts liedje Zomer in Overijssel zijn over enkele weken een maand lang te horen. 

Veel mensen hebben herinneringen aan een bepaalde zomer, puur door die ene plaat die ze dagelijks op de radio hoorden. Wie herinnert zich niet Kaoma’s Lambada of Que Si, Que No van Jody Bernal? Lekkere meezingers die in ieders hoofd blijven hangen. Geert hoopt natuurlijk dat ook zijn nummer ook – letterlijk – rond blijft zingen. 

Zodra Geert de oproep van de regionale radio- en tv zender hoorde, is hij in de pen geklommen. ‘’Nog dezelfde dag had ik een idee dat ik verder uitwerkte met mijn vaste schrijfpartner Harro Wimmenhove. Zomer in Overijssel is een luchtig werkje geworden. Een positieve popsong die het leven beschrijft na een lange donkere periode, ‘’ vat Geert de inhoud van zijn winnende nummer samen. Daarmee doelt hij op de afgelopen periode van corona en veel gedwongen thuiszitten. ‘’We konden niet vaak naar buiten. Gelukkig mogen we er nu wel weer op uit en waar kan dit beter dan in ons mooie Overijssel? Het was erg leuk om mee te doen en tot mijn grote verrassing heb ik dus nog gewonnen ook.’’ 

Dochter

Geert was de afgelopen tijd regelmatig in de studio van RTV Oost te vinden om opnames voor de clip te maken. Uiteraard is hij zelf op zijn plaat te horen maar bijzonder is ook dat zijn dochter Nora valt te beluisteren als achtergrondzangeres. Hiermee maakt de vijftienjarige Kampense haar debuut in de muziekwereld. Verder spelen mee drummer Marijn van den Berg, bassist Serge Bredewold, toetsenist en zanger Harro Wimmenhove en Paula Ludden, die als achtergrondzangers optreedt. 

De muzikale Kampenaar is in onze contreien een bekend liedjesschrijver. Hij richt zich met name op Nederlandstalig werk met - zoals hij het zelf omschrijft – een luchtig karakter. Geert is docent aan het conservatorium in Zwolle, waar hij lesgeeft in gitaarmuziek, liedjes schrijven en bandspelen. Hij is voltijds muzikant en speelt naast dagelijks werk in een Doe Maar tributeband en een top veertig band. De muzikale duizendpoot schrijft het liefst in opdracht en is regelmatig te horen en te zien op bruiloften en partijen. In de jaren negentig was de vijftigjarige Kampenaar actief in de band La Lupa, die een felbegeerde muziekprijs in de wacht sleepte. 

Uitzendingen

Het programma Op zoek naar de Zomerplaat loopt in de weken 30 t/m 34. De eerste uitzending is maandag 25 juli, de laatste zaterdag 27 augustus. Geerts nummer is dus vijf weken lang zes dagen per week op de radio te horen tussen 09:00 en 17:00 uur. ’s Avonds volgen nog samenvattingen van het programma op televisie. Het winnende liedje staat inmiddels op spotify en andere populaire muziekdragers.

Nick de Vries