Afbeelding
Foto: aangeleverd

Ondernemers uit de binnenstad van Kampen zoeken getuigen van vernielingen

Algemeen

KAMPEN – De ondernemers in de binnenstad van Kampen zoeken getuigen van de vele vernielingen die in de nacht van zaterdag op zondag in de binnenstad zijn aangericht.

Er is schade aangericht bij De Bastaard en De Vier. Er zijn mensen aan boord geweest van schepen van de Bruine Vloot en hebben die vervuild. De voorruit van de bedrijfsbus van de Summertime is vernield en besmeurd en in de Spoorstraat is met stoeptegels gegooid. Summertime looft € 1.300 euro uit voor de gouden tip.

Meerdere getuigen hebben zich inmiddels gemeld. Ook een dader heeft zich gemeld. Deze persoon zei alleen onkruid uit de bloembakken te hebben gehaald, maar getuigenissen, video-opnames en het feit dat er geen onkruid in de bloembakken groeit omdat die wekelijks worden onderhouden maakt zijn verhaal niet sterk. 

De politie heeft deze zaak inmiddels in behandeling. De betreffende ondernemers zullen alle kosten verhalen bij de daders en willen er samen voor zorgen dat hen de toegang tot alle winkels en uitgaansgelegenheden in de binnenstad wordt ontzegd.

Afbeelding