Afbeelding
Foto: aangeleverd

Tennisser Ivar Vinke boekt overwinningen

· leestijd 2 minuten Algemeen

ZWIJNDRECHT - De afgelopen week boekte Kampenaar Ivar Vinke fraaie prestaties op een toernooi in Zwijndrecht door zowel het enkelspel als het dubbelspel te winnen.

Het toernooi was in de reeks van de KNLTB Junioren Tour waar punten te verdienen zijn voor de nationale ranglijst. Het niveau was ‘op het goud’ en dus voor de top van Nederland en voor jongens t/m 16 jaar.

In de eerste ronde van het enkelspel kwam Vinke uit tegen Thomas Schouten uit Eindhoven. De wedstrijd verliep nog wat stroef voor Vinke en het werd een spannende strijd die uiteindelijk gewonnen werd met 7-6 en 7-5. In de tweede ronde trof Vinke en erg sterke tegenstander in Boudewijn Willems uit Hilversum. De eerste set ging gelijk op en Vinke won uiteindelijk met 7-5. In de tweede set kwam de Kampenaar goed in zijn spel en begon te domineren in de rallies. In combinatie met weinig eigen fouten werd de set met 6-1 gewonnen. 

In de halve finale moest Vinke aantreden tegen Hidde Schoenmakers. Tegen deze speler had Vinke eerder dit seizoen al eens gewonnen en ook al eens verloren. In de eerste set ging de stand gelijk op en trok Vinke aan het langste eind met 6-4 winst. In de tweede set was Vinke duidelijk de betere in de wedstrijd en met 6-1 werd de set gewonnen. 

Op vrijdag volgde de finale en de tegenstander was Stefan Mos uit Amsterdam. In de eerste set kwam Vinke al snel op 5-0 voorsprong. Daarna drong Mos nog flink aan en kwam terug tot 5-3, waarna Vinke de set toch kon uitserveren met 6-3 winst. In de tweede set was Vinke wederom de betere speler en trok de set met 6-1 naar zich toe. Dat betekende winst in een junioren toernooi op het hoogste niveau in Nederland.

Tijdens de week werd ook een dubbelspel afgewerkt en ook op het niveau Goud in de KNLTB Junioren Tour en met dezelfde spelers van het enkeltoernooi. Vinke speelde dit toernooi met Sverre Bakker uit Groningen. Dit duo speelt vaker samen en het werd wederom een succes. De eerste werdstrijd werd gewonnen tegen Paradis/Guinau met 6-3 en 6-4. Ook winst in de halve finale tegen Langerhuizen/Karalic met 6-4 en 6-1. De finale werd een stuk spannender. Voor Vinke al de zevende wedstrijd in drie dagen en sterke tegenstanders met Willems/Tan. In de eerste set konden Bakker/Vinke geen antwoord vinden op het sterke spel van de tegenstanders en werd met 1-6 verloren. In de tweede set lukte dat wel en die werd met 6-4 gewonnen. De beslissing moest volgen in een super tie break. Het werd een spannende set met prachtige rallies tussen de twee duo’s. Uiteindelijk konden Bakker/Vinke de wedstrijd met 10-8 winnend afsluiten. Wederom winst in een mooi toernooi.

Door deze prestaties heeft Vinke veel punten verdiend. Dat betekent voor de 16 jarige Kampenaar dat hij op de vierde plaats komt op de nationale ranglijst voor jongens t/m 16 jaar.

Komende week volgen de Nederlandse Kampioenschappen in Hilversum, waarin Vinke zal uitkomen in zowel het enkelspel als dubbelspel.