Rina Stam was eerder te gast bij Boekhandel Bos.
Rina Stam was eerder te gast bij Boekhandel Bos. Foto: Maarten van Gemert

Schrijfster Rina Stam spreekt in Alzheimer Trefpunt

Algemeen

KAMPEN - Schrijfster Rina Stam spreekt maandag 5 september bij het Alzheimer Trefpunt over haar boek ‘Welke dag is het vandaag?’.

Het Alzheimer Trefpunt Kampen-Zwartewaterland wordt gehouden voor mensen met dementie, voor hun naasten en voor mensen die meer over Alzheimer willen weten.

Op deze avond is Rina Stam te gast om te spreken over de jarenlange verzorging van haar moeder, die na het overlijden van haar vader bij haar in huis kwam wonen. Toen zij dementie kreeg, is zij verhuisd naar een verpleeghuis waar ze nog dertien jaar heeft gewoond. Rina heeft al die jaren voor haar gezorgd en heeft daar een boek over geschreven, getiteld: ‘Welke dag is het vandaag?’ In haar lezing vertelt ze over hoe het boek tot stand kwam, hoe het was om voor haar moeder te zorgen en hoe ze het nu anders zou doen. De informatie wordt afgewisseld met het voorleen van stukjes uit het boek.
Het is daarnaast ook vooral haar bedoeling om met mantelzorgers in gesprek te gaan, hun ervaringen te horen en mogelijk tips te geven. Het boek zal op deze avond te koop zijn en in de pauze zullen een aantal exemplaren worden verloot.

De avond begint om 19.30 uur in de Tuinkamer van restaurant MaGreet, Burgwal 45. Inloop vanaf 19.00 uur. 

Voor meer informatie: kampen-zwartewaterland@alzheimertrefpunt.nl. Informatie over Rina Stam en het boek is te vinden op www.boekenvanrina.nl.