Rina Stam was eerder te gast bij Boekhandel Bos
Rina Stam was eerder te gast bij Boekhandel Bos (foto: Maarten van Gemert)

Interactieve signeersessie met Rina Stam vrijdagmiddag in de Oudestraat

Algemeen

(door Maarten van Gemert)
KAMPEN – Haar boek loopt als een trein en de tweede druk gaat al over de toonbank. In aanloop naar haar lezing in het Alzheimer Café in de tuinkamer van restaurant MaGreet op maandag 5 september, komt Rina Stam vrijdagmiddag weer naar Bos Boekhandel. In de Oudestraat kunnen mensen haar boek laten signeren en in gesprek gaan met de schrijfster.

De grote aandacht voor haar eerste boek overvalt Rina. In ’Welke dag is het vandaag?’ blikt de debuterend schrijfster terug op de afgelopen zestien jaar waarin haar moeder aan dementie leed. Zij stierf dit voorjaar. In het boek beschrijft Stam alle tragische en soms ook komische ervaringen die bij de ziekte komen kijken.

Ofschoon dit haar eerste boek is, is Stam wel een ervaren schrijfster. Voordat ze naar Frankrijk verhuisde vorig jaar, werkte ze bij gemeente Zwolle en zat ze bij de redactie van het personeelsblad. Ze schreef ook voor lokale media en als onderneemster schreef ze levensverhalen en (herinnerings)boeken. De moeder van Rina kreeg dementie toen ze bij haar en haar drie kinderen inwoonde in Belt-Schutsloot (Noordwest-Overijssel).

Half juni werd Rina bij Boekhandel Bos hartelijk ontvangen door Henriëtta Schutte, die met haar man Herman, na The Read Shop in IJsselmuiden, in 2016 ook The Read Shop Bos overnam, zoals de boekhandel officieel heet. Stam legde daar toen de eerste exemplaren neer van ’Welke dag is het vandaag?’ (zie dit artikel).

Aanstaande vrijdag 22 juli zal ze van 14.30 tot 16.00 uur voor de winkel het publiek onderhouden door voor te lezen uit het boek dat menigeen herkenning geeft. Kopers krijgen een gesigneerd exemplaar van het boek ’Welke dag is het vandaag?’