Het Walking Football team van IJVV
Het Walking Football team van IJVV Foto: Piet Ymker

BrugMedia Walking Football Toernooi op 14 september 2022 in IJsselmuiden.

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

Na twee vervelende coronajaren waarin het toernooi niet kon worden georganiseerd, gaat het BrugMedia Walking Football Toernooi weer van start. Het toernooi vindt plaats op woensdag 14 september 2022 op het sportpark “de Uithoek” in IJsselmuiden.

Walking Football wordt steeds populairder onder de 60-plusser die op hun oude dag nog lekker actief bezig willen zijn. Aldus de promotor van het eerste uur de oud Ajax-speler Sjaak Swart. Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten.

Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Dat bewijst deze voetbalvorm waarbij in wandeltempo op een kwart veld gespeeld wordt.

Bij Walking Football wordt niet gerend, er mogen geen slidings worden gemaakt en de bal mag niet boven heuphoogte komen.

OP 14 september 2022 komen 10 teams uit geheel Nederland naar IJsselmuiden.

Naast gastheer IJ.V.V., zijn dit SV Faja Lobi KDS uit Utrecht. Zij zijn de winnaar van het vorige toernooi in 2019 en verdedigen dus de BrugMedia wisselbeker. Hun thuisbasis is het uniek gelegen sportpark “Humphrey” op het dak van de nieuwe parkeergarage van IKEA aan de meubelboulevard in Utrecht.

Ook een team van ADO Den Haag is op woensdag 14 september op sportpark “de Uithoek” te vinden, .samen met de regionale teams van ASVD uit Dronten en HTC uit Zwolle.

Uit Groningen en Friesland komen v.v. GEO uit Garmerwolde en v.v. Irnsum naar IJsselmuiden.

De teams van Regge United uit Hellendoorn, Old Stars Dedemsvaart en sportvereniging Dalfsen maken het tiental teams compleet.

Het toernooi begint om 13.00 uur en er wordt gespeeld in 2 poules. vanaf 15.40 uur worden de kruisfinales gespeeld. Om 16.20 uur wordt de finalewedstrijd gespeeld tussen de winnaar van poule A tegen de winnaar van poule B. Om 17.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats door Johan van der Kolk, directeur van BrugMedia, de hoofdsponsor van het toernooi. 

Walking Football is naast het damesvoetbal een snelgroeiende voetbalvorm binnen de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond. Er zijn inmiddels meer dan 250 verenigingen in Nederland die deze voetbalvorm hebben geïntroduceerd.

Naast de toernooien wordt er met ingang van het seizoen 2022/2023 in competitieverband gevoetbald. IJVV is ingedeeld in de Noordelijke Klasse met ploegen als SC Dedemsvaart, HZVV Hoogeveen, FC Meppel, Sport Vereent, v.v. Steenwijk, Vitesse 63 uit Koekange en v.v. Zuidwolde.

Er wordt gespeeld in 5 speelrondes. Bij elke speelronde zullen de teams 3 wedstrijden van 20 minuten spelen. Er wordt tweemaal tegen elkaar gespeeld zodat het totaal aantal wedstrijden per team 14 bedraagt.

IJVV is de initiatiefnemer van de vorm van voetbal in Kampen en IJsselmuiden. Oud-spelers van IJVV, Go-Ahead Kampen, v.v. Kampen en ASVD Dronten zijn wekelijks te vinden op een van de velden van sportpark “De Uithoek” om een balletje te trappen.