Afbeelding
Foto: aangeleverd

Kamper schrijfster Anne Bruins start uitgeverij Janoah Boeken

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – De Kamper schrijfster Anne Bruins-Bouter debuteerde vorig jaar met haar jeugdboek ‘Käthe, de gevluchte non’. Onlangs overhandigde ze haar nieuwste boek ‘Susies belofte’ aan Martien van der Spek van boekhandel De Pelgrim in IJsselmuiden. 

‘Susies belofte’ is het bijzondere levensverhaal van Susannah Spurgeon, de vrouw van de bekende 19e-eeuwse prediker Charles Haddon Spurgeon. De auteur kroop als het ware in de huid van Susie en volgde haar bewogen leven op de voet. Uit het verhaal wordt duidelijk: zonder de steun van zijn vrouw zou Spurgeon niet de prediker zijn geweest die hij was. Al vóór hun huwelijk deed ze hem een bijzondere belofte. Maar hoe kon ze die vervullen toen ze te maken kreeg met ziekte, pijn, zorgen en eenzaamheid? Het is rijk geïllustreerd met authentieke foto’s.

Schrijven

Anne Bruins begon al in haar kinderjaren met het schrijven van verhalen. Toch kwam het idee voor het schrijven van een boek pas enkele jaren geleden. Ze ontdekte dat er voor de jeugd maar weinig verhalen waren over vrouwen uit de kerkgeschiedenis. Daar wilde ze iets mee gaan doen en zo ontstond haar eerste boek over het leven van Katharina von Bora, de vrouw van Maarten Luther. Aangemoedigd door de positieve reacties schreef ze haar volgende boek over Susie Spurgeon.

Anne besloot de uitgave van ‘Susies belofte’ in eigen hand te houden en startte begin dit jaar de christelijke uitgeverij Janoah Boeken. Op de website www.janoahboeken.nl is meer informatie over de auteur en haar boeken te vinden. Inmiddels heeft ze contact met buitenlandse uitgevers en wordt er gewerkt aan een vertaling van haar eerste boek in het Duits.

Scholen

Voor de groepen 7 en 8 geeft de Kamper schrijfster graag een presentatie over de boeken die ze heeft geschreven. Aan de hand van een PowerPoint presentatie brengt ze de geschiedenis van Käthe Luther of Susie Spurgeon tot leven. Scholen die geïnteresseerd zijn, kunnen via haar website een afspraak voor een boekpresentatie maken: info@janoahboeken.nl. Anne: ‘Kinderen enthousiast maken voor (kerk)geschiedenis, daar doe ik het voor!’, aldus de schrijfster.