Afbeelding
Foto: aangeleverd

Brandweer IJsselland zoekt vrijwilligers

Algemeen

REGIO - Brandweer IJsselland zoekt 80 nieuwe vrijwilligers voor 26 posten in de regio. Vandaag is daarvoor de campagne #watdoejijover4minuten gestart. Van 17 oktober tot 20 november kan er gesolliciteerd worden. In deze regio is de brandweer op zoek naar vrijwilligers voor de posten Genemuiden, Hasselt, IJsselmuiden, Kampen, Vollenhove en Zwartsluis.

#watdoejijover4minuten?

De organisatie vertelt: “En dan gaat de pieper… binnen 4 minuten kan de dag van een vrijwilliger er compleet anders uitzien. Je laat al je werk vallen want iedere seconde telt en jij bent degene die het verschil kan maken. Werken bij de brandweer is veelzijdig en brengt actie, uitdaging en afwisseling in je leven. Je staat klaar voor je buren, je dorp of stad. Ze mogen altijd een beroep op je doen. Samen met je collega’s doe je ontzettend belangrijk werk, werk om trots op te zijn.”

Informatieavonden

Op dinsdag 8 november is er een informatieavond in de kazerne van Zwartsluis een de Zomerdijk 41a. Daar wordt meer informatie gegeven over het traject om vrijwilliger te worden, zowel over de selectie als de opleiding en over wat het betekent om vrijwilliger te zijn. De informatieavond start om 19:30 uur en duurt ongeveer 2 uur. Aanmelden kan via www.brandweer.nl/ijsselland/werken-bij waar ook is alle informatie te vinden is.