Oban at Wasahamn Stockholm near Nordkap
Oban at Wasahamn Stockholm near Nordkap Foto: Job Jager

Kamper Oostzeevaarder Oban komt na zeven maanden weer aan in thuishaven Kampen.

Algemeen Ingezonden

Vele zeemijlen (6000) heeft de Oban dit jaar gemaakt langs Hanzesteden en de vele eilanden van de Oostzee. Vooral de viijf reizen in de Zweedse Scherenkust met haar 20.000 eilanden waren heel bijzonder. De Oban was uigenodigd door haar zusterschip de Nordkap uit Stockholm. Deze wees hen op heel bijzondere aanlegplekken in dit Zweedse eilandenrijk. Maar daarnaast zijn de schipper-eigenaren Olaf Broekstra en Jolan Kanters ook na 31 jaren niet uitgekeken op het zeilen tussen de Deense eilanden. Daarnaast leiden ze ook jongeren op tot schipper, en zijn ze erkend leerbedrijf.
Na deelname aan de Race of the Classics Young Professionals met team Philips heeft de jaarlijkse inspectie van het onderwaterschip plaatsgevonden op de werf. Vandaag worden de zeilen liggend aan het van Heutzplein afgeslagen. De onderhoudsplanningen en keuringen voor de winter staan al klaar.. Maar nu ook vijf maanden weer thuis zijn  Kampen. Want Kampen.NL staat met grote letters op de romp van de Oban geschreven.

De Oban maakt deel uit van het Kamper Oostzeevaarder Gilde, samem met de Abel Tasman, Swaensborgh, Hendrika Bartelds en Gulden Leeuw. Zij werken samen om kennis en kunde over beroepsmatig zeilen op de Oostzee te delen. Ook hierover is nog veel te vertellen…

Wethouder Wonink stampt de grond aan
Geveltuintjes Geerstraat volgende stap in aanpak binnenstad Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
's-Heerenbroek veroordeeld tot nacompetitie door verlies tegen Hattem Sport 15 uur geleden
Afbeelding
IJTC ontvangt eerste subsidie Kamper Sportakkoord (5 foto's) 5 foto's instagram 24 mei, 17:51