Oban aan steile rots in Zweedse Scheren
Oban aan steile rots in Zweedse Scheren Foto: Job Jager

Trots op Kampen: Echte Kamper Oostzeevaarder Oban brengt Kamper waren naar Stockholm

Algemeen Ingezonden

De Oban (1905), lid van het Kamper Gilde Oostzeevaarders is deze zomer naar Stockholm gezeild op uitnodiging van haar zusterschip de Nordkap. Deze ligt bij het Wasamuseum in het centrum van Stockholm dus hadden we een superplek.

Ook werd er bier van Kamper Trots, Gerookte Zalm en lekkere Kamper Slof meegebracht....

Daarnaast werden Olaf en Jolan meerdere weektochten met gasten georganiseerd in de prachtige Stockholmer scheren met haar meer dan 20.000 eilanden. We hebben op vele heel bijzondere plekken aan gemeerd; steile wanden, kleine werfjes en het speciale Söderarm. Dit is en buitenpost van Zweden voor Finland en Rusland. Hier woont Annegret het hele jaar door alleen met haar man en duizenden meeuwen. Een einde van de wereld verhaal waard.

Heel bijzonder zijn ook de piepkleine openbare sauna’s op de eilanden, waar we samen met Zweden en Finnen elkaars gewoontes bespraken.

We hebben eindeloos veel foto’s en verhalen van deze reis. Er valt nog veel te vertellen...

Heel veel mijlen: Nu is de Oban weer op weg via Nymashamn, Hanzestad Kalmar aan de Olandsund naar Hanzestad Rostock, waar 11 Augustus de Hanse Sail begint. Hier zijn ook de andere  schepen van het gilde Kamper Oostzeevaarders aanwezig.

#wijzijnKampen #kamperoostzeevaarderOban