Afbeelding
Foto: aangeleverd

Lijsttrekker SP in Kampen

Algemeen

KAMPEN - In het kader van de verkiezingen voor de Provinciale Staten die op 15 maart worden gehouden, was SP-lijsttrekker Herman Kalter vrijdag 3 maart in Kampen om in de Oudestraat met Kampenaren in gesprek te gaan over de almaar stijgende kosten. Kalter: “De kosten voor het leven zijn gigantisch gestegen. Vooral de energierekening is voor veel mensen niet meer te betalen. Dat komt doordat we onze energiebedrijven vermarkt hebben. De energiebedrijven maken nu extreme winsten en keren die uit aan aandeelhouders, terwijl gewone mensen ervoor moeten betalen. Maar energie is een basisbehoefte en te belangrijk om over te laten aan de markt.”

Volgens de SP brengen hoge energierekeningen veel mensen in de problemen. Kalter ziet het weer in publieke handen nemen van essentiële voorzieningen als een oplossing. “Als we de energiebedrijven in Overijsselse handen nemen, gaan we weer zelf over de prijzen voor gas en licht. Ook besparen we geld doordat die bedrijven niet meer met elkaar hoeven te concurreren met dure reclamecampagnes om klanten van elkaar af te pakken. Het moet en kan anders.”

De SP-lijsttrekker was er samen met lokale SP’ers. Kalter: “Door het hele land worden mensen lid van de SP en ontstaan nieuwe SP-afdelingen. Ook in Kampen is een nieuwe groep SP’ers opgestaan die ervoor wil zorgen dat er een lokale SP komt. Dat is belangrijk, want ook Kampen verdient een grote SP.”