Afbeelding
Foto: aangeleverd

Ichthus College Kampen organiseert sponsorloop voor meiden in Kenia

Algemeen

KAMPEN - Woensdag 14 juni organiseerde het Ichthus College in Kampen een sponsorloop met als doel zoveel mogelijk geld bij elkaar te rennen voor een groep meiden in Kenia. Zeker 280 leerlingen deden mee. “Het is gaaf om te zien hoe betrokken de leerlingen zijn”, aldus docent Lisanne Merks.

De sponsorloop is een samenwerking met de Zwolse stichting Blue Footprint, een stichting die zich inzet voor kleinschalige ontwikkelingsprojecten elders in de wereld. Docenten Lisanne Merks en Marjette Zomer gaan deze zomer zelf met de stichting naar Kenia toe en kwamen zodoende op het idee om de sponsorloop te organiseren.

“Samen met zo’n tien andere vrijwilligers vertrekken we eind juli naar Kwale in Kenia”, vertelt Zomer. “We gaan daar werken in een opvanghuis voor jonge meiden die verstoten zijn door hun familie, bijvoorbeeld omdat ze albino zijn. Het huis, dat gerund wordt door een andere stichting (Girls Empowerment Foundation) kan onze hulp goed gebruiken. Zo gaan we de keuken opknappen en verduurzamen, bouwen we een kas en zorgen we er dankzij de inzet van onze leerlingen voor dat de meiden naar school toe kunnen blijven gaan.”

“Het is gaaf om te zien hoe betrokken de leerlingen zijn”, voegt Merks daaraan toe. “Bij de sponsorloop was ook een kleine foodmarket mede mogelijk gemaakt door de leerlingen van het Ichthus College Kampen.

Afbeelding