Afbeelding
broshuis.com

Samenwerking Ichthus College en Broshuis voor baan in techniek

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Het Ichthus College Kampen (ICK) en trailerbouwer Broshuis B.V. slaan hun handen in één om een groot maatschappelijk probleem tegen te gaan. Er is een groot tekort aan technische vakmensen en daarom gaan beide partijen samenwerken. Doelstelling van deze samenwerking is om leerlingen te enthousiasmeren voor een baan in de techniek. 

“Werken in de techniek is een écht vak en de praktijk zit te springen om nieuwe professionals. Iets wat je bij de bron moet aanpakken”, aldus Clemens Rekveldt (ICK) en Arjen Kloosterman (Broshuis B.V.). “Als je leerlingen in het voortgezet onderwijs enthousiast kan maken voor de techniek en kan laten zien wat voor mooie toekomst je tegemoet gaat, heb je de eerste slag te pakken”. Dit gaat gebeuren met de zogeheten Broshuis leerlijn. Een samenwerking tussen school en bedrijf in de praktijk die elkaar versterken. Op 29 oktober is de aftrap en zal een Broshuis oplegger worden overhandigd aan het Ichthus College. Deze oplegger kunnen leerlingen zelf in elkaar zetten, alsof ze in de fabriek van Broshuis aan de slag zijn. Op deze manier wordt de praktijk werkelijkheid en kunnen de leerlingen ervaren hoe het is om een vakman te zijn.

“We vinden het als toonaangevend bedrijf onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om deze leerlingen warm te maken voor dit mooie vak”, vertelt Jaap Huisman, operationeel directeur van Broshuis B.V. “Vaak wordt dit vertaald naar het zelf werven van nieuwe medewerkers, maar dat is in dit geval zeker niet zo. In samenwerking met STO (Sterk Techniek Onderwijs) geven we dit maatschappelijke probleem aandacht. En we hopen dat meer bedrijven dit voorbeeld volgen. De leerlingen kunnen bij ons komen kijken hoe het er in de praktijk aan toe gaat en dit bij het Ichthus College zelf in praktijk brengen. Hopelijk gaan ze hierdoor hun vervolg opleiding in de techniek doorzetten.”