Afbeelding
Foto: stockfoto

DOS Kampen wint in matige wedstrijd van defensief Epe

· leestijd 1 minuut Algemeen

EPE - DOS Kampen heeft zaterdag ook het tweede duel van de competitie weten te winnen. Epe werd met 2-3 verslagen. Waar vorige week Hatto Heim door de Kampenaren werd weggespeeld, had DOS het ditmaal echter een stuk lastiger. Het in een 5-4-1 opstelling spelende Epe deed er alles aan om een resultaat te boeken en was daar in de slotfase dicht bij.

Dat de Epenaren behoudend voetbalden en de boel zo veel mogelijk gesloten hielden, was geen verrassing. Gewaarschuwd door de monsterscore van DOS en het pak slaag dat de Epenaren zelf kregen in de eerste ronde was dat te voorzien. 

Niettemin kreeg DOS een prima mogelijkheid om zichzelf al snel in een comfortabele positie te brengen. Raymon Beuling werd door de doelman van Epe getoucheerd en de bal ging, terecht, op de stip. DOS miste de penalty in de 4e minuut en moest vervolgens nog een half uur wachten op de openingsgoal van Nick Hendriks, een prima afstandsschot. De Kampenaren moesten het in die fase ook vooral hebben van schoten van afstand en corners, want het bleek lastig het blok dat Epe achterin had geposteerd te passeren.

De opdracht die DOS-trainer Johan Pitstra zijn spelers in de rust meegaf, was om uit de duels te blijven en te voetballen waar het kon. Dat lukte slechts mondjesmaat. De tweede bal was veelal voor Epe, dat op 1-1 wist te komen door een treffer van Justin van Gelder. DOS leek daarmee in zwaar weer te komen. De individuele kwaliteiten van de Kamper ploeg gaven echter toch de doorslag. Raymon Beuling maakte met een fraaie lob de 1-2, nadat Vincent Huisman de bal prima met het hoofd had verlengd. Na 1-3 van Allan Bakker, eveneens een prima doelpunt had DOS een veilige marge genomen, maar een treffer van Epenaar Sven van Egteren bracht de spanning helemaal terug. Epe was in de slotfase nog dicht bij de 3-3, maar zo ver kwam het niet.

Pitstra noemde de wedstrijd een leermoment voor DOS. “Ik vond het van onze kant geen goede wedstrijd. Er zijn niet veel spelers die een ruime voldoende hebben gehaald. Van de andere kant verbaasde me dat niet”, aldus de oefenmeester, doelend op een te verwachten strijdvaardig en defensief Epe. Pitstra: “Van de andere kant winnen we het duel wel en ik vond het ook knap hoe de spelers na de 1-1 de draad weer oppakten, want daar had ik wel een zwaar hoofd in. Dit soort wedstrijden zullen we dit seizoen vaker spelen en dan is het mooi dat je er meteen eentje wint.”