Oefening van de brandweer op de IJssel bij Kampen.
Oefening van de brandweer op de IJssel bij Kampen. Foto: Fred Sollie

Brandweer IJsselland zoekt vrijwilligers

Algemeen

REGIO - Brandweer IJsselland is weer op zoek naar nieuwe vrijwilligers. In dat kader is de campagne Jouw extra uitdaging in de buurt gestart. Tot en met 31 oktober kan er gesolliciteerd worden naar de functie van brandweervrijwilliger voor een brandweerpost in onder meer Kampen, IJsselmuiden, Zwolle, Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis. 

Brandweer IJsselland vertelt: “Het brandweervak is veelzijdig. In slechts een paar minuten tijd kan de dag van een brandweervrijwilliger er compleet anders uitzien. Werken bij de brandweer brengt actie, uitdaging en afwisseling in je leven. Je staat klaar voor je buren, je dorp of stad. Zij mogen altijd een beroep op je doen. In slechts een paar minuten tijd kan jouw dag er heel anders uitzien. Je laat al het werk vallen, want iedere seconde telt en jij bent degene die het verschil kan maken. Samen met je brandweercollega’s doe je ontzettend belangrijk werk, werk om trots op te zijn.”

Op 18 oktober houdt de brandweer in de kazerne Zwolle-Zuid aan de Marsweg 39 in Zwolle een informatieavond voor belangstellenden. Daar wordt meer informatie gegeven over het traject om vrijwilliger te worden, zowel over de selectie als de opleiding. Maar ook over wat het betekent om vrijwilliger te zijn. De informatieavond starten om 19:30 uur en duurt tot ongeveer 21:30 uur. Op www.brandweer.nl/ijsselland/vrijwillige-brandweer is alle informatie te vinden.