Roeland Tameling van Kampen Partners.
Roeland Tameling van Kampen Partners. Foto: Aangeleverd

Column Ondernemen in Kampen: De bal is rond

· leestijd 1 minuut Algemeen

Grondstoffentekort is de tijdbom voor veel ondernemers. Dit is geen probleem wat we kunnen negeren of vooruitschuiven. Om deze uitdaging aan te pakken kunnen ondernemers in de gemeente Kampen de koppen bij elkaar steken om op zoek te gaan naar de mogelijkheden om grondstoffen onderling uit te wisselen. Wie weet heeft die buurman van jou nou precies die voor jou waardevolle grondstof over uit zijn productie- of bedrijfsproces!

Maar er is meer nodig in Kampen. Producten moeten een langere levensduur krijgen, repareerbaar zijn en makkelijk als grondstof dienen voor nieuwe producten. Ook in Kampen zijn verschillende bedrijven al druk bezig met ‘circulair ondernemen’. Zij gaan beter en zuiniger om met de beschikbare grondstoffen. Omdat het hun primaire werk is (denk aan recycling bedrijven en de maakindustrie), omdat ze hun eigen productketen aanpassen (bouwhubs of vastgoedonderhoud bijvoorbeeld) of omdat ze maatschappelijk verantwoord willen ondernemen (zakelijke dienstverleners en andere bedrijven). Daarom is dit hét thema van het Business Event Kampen 2023, dat plaatsvindt op zaterdag 25 november.

Deze bijeenkomst is een initiatief van de Gemeente Kampen in samenwerking met Kampen Partners en anderen. De sessie is bedoeld om ondernemers en andere werkgevers uit onze gemeente op directieniveau samen te brengen. Om betekenisvolle verbindingen tot stand te brengen en potentiële mogelijkheden voor groei en samenwerking te verkennen. Dit is wat je kunt verwachten:

Een inspirerende keynote-spreker: Cor van Dijken is een gerenommeerde expert op het gebied van circulaire economie. Daar krijg jij net als alle andere ondernemers mee te maken en het kan jouw business model op de kop zetten. Cor deelt zijn inzichten over innovatie en circulair leiderschap, en biedt waardevolle inzichten voor je bedrijf.

Eredivisie voetbal boordevol spektakel: PEC Zwolle speelt thuis tegen RKC Waalwijk. De kans om te juichen vanaf de VIP tribune is dus groot!

Netwerkmogelijkheden: maak contact met gelijkgestemde professionals uit ondernemend Kampen en verken potentiële partnerschappen in een ontspannen en uitnodigende sfeer.

Gastronomisch eten en drinken: geniet van een heerlijk aanbod aan culinaire hoogstandjes en drankjes terwijl je je onder de andere aanwezigen begeeft.

Omdat er beperkt plaats is, raad ik je aan zo snel mogelijk je plaats via www.ondernemeninkampen.nl te reserveren om teleurstelling te voorkomen. Deelname is gratis, maar online aanmelden verplicht.

Kortom: ga met ons mee naar onze buurgemeente Zwolle voor een avond vol inspiratie, verbinding en kansen tijdens het Business Event Kampen. We kijken uit naar jullie aanwezigheid en de mogelijke samenwerkingen die uit deze bijeenkomst kunnen voortkomen. De bal is rond. Net als circulair ondernemen!

Deze column is geschreven door Roeland Tameling van Kampen Partners.