Deze bijdrage van Raadspraat is geschreven door Henry de Jong van de ChristenUnie.
Deze bijdrage van Raadspraat is geschreven door Henry de Jong van de ChristenUnie. Foto: Aangeleverd.

Raadspraat ChristenUnie: Licht in de nacht, een hoopvolle Kerst

· leestijd 1 minuut Algemeen

Nog een week en dan is het weer het feest van het Licht, Kerstfeest. En misschien wel anders dan andere jaren een nog intenser gebed om vrede op aarde. Een lievelingslied van mijn dochter: Zijn naam is Jezus, Hij is de Redder die God aan de wereld geeft. Dat wie in Hem gelooft voor eeuwig leeft, Zijn naam is Jezus. Een boodschap van hoop in de donkere nacht.

Met die hoopvolle boodschap zijn we de verkiezingen in gegaan. De hoop die de Bijbel beschrijft is dat wat we ons land en onze gemeente toewensen. Vanuit die hoop zoeken we het beste voor Kampen. Met zorg voor onze naaste, zorg voor de schepping en rust in het huishoudboekje.

We zijn inmiddels op de helft van deze periode van de gemeenteraad aanbeland. Een mooi moment om te reflecteren op onze inzet om Kampen mooier te maken.

Mooier door bijvoorbeeld anders om te gaan met parkeren in de binnenstad. We kijken uit naar een plan dat we in januari gaan bespreken. We hebben in een eerdere bespreking de wethouder opgeroepen met creatieve ideeën te komen voor de verschillende soorten bezoekers van de stad.

Mooier door veilige fietsroutes, bijvoorbeeld over de Molenbrug. Nu de trekkers tijdelijk niet meer over het fietspad gaan, horen we als ChristenUnie veel positieve geluiden. Een eerder initiatief van ons spoorde de wethouder aan om dit met de provincie te bespreken. We zullen bekijken welke inzet we nog meer kunnen plegen.

Mooier door goed werkgeverschap. Zorg voor ons personeel, dat elke dag keihard werkt om onze plannen te realiseren en uit te voeren. Ze verdienen een fantastische werkplek, een fatsoenlijk gemeentehuis, waar ze niet bij elke regenbui in paniek hoeven te raken, omdat ze weer moeten dweilen. Ze verdienen een gedegen politieke afweging voor een toekomstbestendig pand.

Mooier door zorg voor de minderbedeelden in onze samenleving. De opening van het nieuwe pand van de voedselbank zien we als een hoogtepunt van de afgelopen tijd. Een plek waar vrijwilligers met plezier hun werk doen in een prachtig opgeknapt gebouw.

Mooier door inbreidingslocaties die ontwikkeld worden door onze wethouder om zo delen van met name IJsselmuiden samen met de inwoners een flinke upgrade te geven.

En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Kerst, het feest van de hoop, het feest dat God omziet naar de aarde. Juist nu is het belangrijk om in Kampen werk te maken van Christelijke hoopvolle politiek. We verlangen ernaar om in ons werk in de raad van Kampen dienstbaar te zijn aan de Gever van hoop, onze Hemelse Vader, om zo om te zien naar elkaar en naar de schepping. We geven geloof een stem.

En daarom mag ik u een hoopvol Kerstfeest toewensen met allen die u dierbaar zijn.

Henry de Jong
ChristenUnie Kampen