De stoere houtopslag schiet al aardig op.
De stoere houtopslag schiet al aardig op. Foto: Job Jager

Botters en Kogge bouwen samen aan een houtopslag.

Algemeen Ingezonden

De vrijwilligers van de Kamper Botterstichting en van de Kamper Kogge bouwen samen aan een houtopslag op de Koggewerf. Deze al lang geplande houtopslag was in de gezamelijke werkplaats helemaal voorbereid. Al het gebruikte hout komt van de moeraseiken die langs de Europa Alle hebben gestaan.

Het wordt een super stoer afdak waar het nieuwe eiken wat nodig is voor de restauratie van de schepen kan hieronder doortochten en drogen. Dat is nodig om het goed te kunnen bewerken en bijvoorbeeld krom te branden. In de winter komen hier ook bottermasten en de grote dwarsra van de Kogge droog onder te liggen. Dat is goed voor de jaarlijkse controle en het onderhoud van deze grote en zware rondhouten. Dat is erg belangrijk omdat er jaarlijks in het zeilseizoen veel gevaren wordt met gasten.

De houtopslag krijgt een mooie maritieme uitstraling die bijdraagt aan de gezellige maritieme sfeer op de werf.

Het is een mooi samenwerkingsproject van deze beide Kamper stichtingen. Ondertussen zijn zij samen ook alweer bezig met Sail Kampen 2024 tijdens het Paasweekend. U bent dan ook van harte welkom om op de werf te komen kijken, proeven, ervaren en varen. De nieuwe houtopslag is dan natuurlijk ook te bewonderen en de vrijwilligers willen er dan graag over vertellen.