Seveningen.
Seveningen. Foto: GinoPress B.V.

Waterpeil blijft stijgen: wegen onbereikbaar, kampeerterrein onder water

Algemeen

REGIO - Het water in de IJssel, de Vecht en de Sallandse weteringen staat hoog. De komende dagen wordt er meer regen verwacht en stijgt het water verder. Daarom is het waterschap dag en nacht in touw. Op camping Seveningen staat het water zo hoog dat sommige caravans onder water staan (foto).

In Zalk zijn door het hoge water sommige wegen en boerderijen niet meer bereikbaar. (foto).

In het hele werkgebied van het waterschap zijn medewerkers aan het werk, ook tijdens de kerst. Peilbeheerders houden de gemalen draaiende en medewerkers maken roosters schoon en verwijderen eventuele obstakels, zoals drijvende boomstammen. De vrijwillige dijkwachters lopen langs de Vecht, de Sallandse Weteringen, langs keringen van Kampereiland en ten noorden van Mastenbroek. De komende dagen blijft de inzet van dijkwachters nodig, mogelijk is later deze week ook inzet van hen langs de IJssel nodig. “Waar we graafschade zien, leggen we een doek van twee meter breed en zandzakken daarop, een zogenoemde ‘dijkenpleister”, aldus het waterschap.

In Zwolle staat het water ook hoog. Hierover is goed en intensief contact met Gemeente Zwolle. “We verwachten halverwege deze week een piek in de waterstand. Mogelijk komt er nog 10 centimeter bij. 26 december verwachten we de hoogste waterstand in de Sallandse Weteringen. Het water in de Vecht stijgt nog even door, daar verwachten we de piek op 27 december. Door de hogere waterstanden op de IJssel is het mogelijk dat de nevengeul Reevediep komende dagen vanuit de IJssel gaat meestromen. Dat zou voor het eerst zijn.”

Wegen rondom Zalk.
Afbeelding
Dudok muziekdagen 2024 met 'Naar bed met Bach door Hannes Minnaar (4 foto's) 4 foto's instagram 18 mei, 22:07
Afbeelding
KHC wint met ruime cijfers in aanloop naar beslissend weekend Sport instagram 18 mei, 21:03
Afbeelding
's-Heerenbroek niet doortastend genoeg tegen Zwolsche Boys Sport instagram 18 mei, 20:47

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.