Het stadsstrand is momenteel verzwolgen door de IJssel
Het stadsstrand is momenteel verzwolgen door de IJssel (foto: Maarten van Gemert)

Het afgesloten stadsstrand mag niet meer te laat openen

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Maarten van Gemert)  
KAMPEN – Het stadsstrand naast de Stadsbrug blijkt enkele malen (te) laat open te zijn gegaan in de tweede helft van afgelopen jaar. Dit is tegen de afspraken in en daarom stelde de raadsfractie van Hart voor Kampen vragen aan het college van b en w.  Die geeft aan dat dit niet meer mag voorkomen.

Door vroege wandelaars op de zondagmorgen, al dan niet met hond, werd de raadsfractie van Hart voor Kampen erop gewezen dat het strandje te laat open ging. De laatste keer dat dit geconstateerd werd was op zondag 22 oktober. Gevraagd naar de reden zou er gezegd zijn: „Wij gaan pas om tien uur open.” Dat is tegen de afspraken in.

Tegenwoordig voert een strandpaviljoen de regie over het strandje. Voor de verleende vergunning zijn afspraken gemaakt. Tijdens het seizoen moet het strandje aan de IJssel van 08:00 tot 24:00 uur openbaar toegankelijk zijn. Het afsluiten van het stadsstrand tot 10.00 uur ’s morgens is in strijd met de aan het strandpaviljoen verstrekte Omgevingsvergunning.

In haar antwoord aan Hart voor Kampen bevestigt het college dit. Ze heeft de vergunninghouder gewezen op de openingstijden van het openbaar toegankelijke deel van het stadsstrand. Het college hecht daar waarde aan en haalt daarbij de raadsmotie aan van 23 maart 2023. Hierin werden de voorwaarden van het strandpaviljoen aangescherpt. Het terras moest kleiner en opschuiven zodat de bezoeker (mens en dier) een vrije toegang tot het strand zou hebben en niet een terras zou hoeven te betreden.

Het college geeft aan dat er zo nodig handhavend opgetreden zal worden. Piet Bergstra, raadslid van de betreffende politieke partij, is tevreden met dit antwoord, geeft hij desgevraagd aan. Hij houdt de situatie in de gaten, al dan niet samen met wandelaars op de vroege zondagmorgen, al dan niet met hond. Inmiddels is het seizoen voorbij en staat het hek überhaupt altijd open. Doch het stadsstrand is momenteel verzwolgen door de IJssel en feitelijk niet geschikt voor een wandeling. Wel voor een nieuwjaarsplons.


De IJssel is ver buiten haar oevers getreden (foto: Maarten van Gemert)

Afbeelding
Dudok muziekdagen 2024 met 'Naar bed met Bach door Hannes Minnaar (4 foto's) 4 foto's instagram 18 mei, 22:07
Afbeelding
KHC wint met ruime cijfers in aanloop naar beslissend weekend Sport instagram 18 mei, 21:03
Afbeelding
's-Heerenbroek niet doortastend genoeg tegen Zwolsche Boys Sport instagram 18 mei, 20:47

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.