Deze bijdrage van Raadspraat is geschreven door Lammert Bastiaan van Kampen Sociaal.
Deze bijdrage van Raadspraat is geschreven door Lammert Bastiaan van Kampen Sociaal. Foto: Aangeleverd

Raadspraat Kampen Sociaal: Water, water, water!

· leestijd 1 minuut Algemeen

Met al het water dat deze weken door de IJssel is gestroomd, hebben we kunnen zien dat de noodzaak van de ‘Ruimte voor de rivier’, nog steeds aanwezig is. Zelf, in de Zande, kon ik dat persoonlijk meemaken, maar de dijken die rondom ons liggen bieden voldoende soelaas om het hoge water het hoofd te bieden. Hoe vaak zien we dit anders in andere landen, zelfs bij ons buurland waar veel hinder werd en nog steeds wordt ervaren.
In het verleden waren wij als politieke partij best kritisch over de noodzaak van het Reevediep, maar achteraf dat was ten onrechte. Ook dat moet je dan durven toegeven! Daarnaast is het een prachtig natuurgebied geworden.

Als Kampen Sociaal willen we iedereen een vooral gezond en ook een goed jaar toewensen, met name de mensen die ons en uw hulp nodig hebben. Omzien naar elkaar is, denk ik, een centraal punt. Steeds moeten we in de spiegel kijken en ons afvragen: ‘Ben ik die goede buur, die, wanneer er een beroep op me wordt gedaan, er zal zijn?
Ook de ‘bestaanszekerheid’ is een veel gebruikt woord de laatste tijd. Een belangrijke vraag die we als ons als gemeente kunnen stellen is of Kampen de stad is waar we iedereen, die het nodig heeft, de juiste hulp geven en waar iedereen een veilige plek heeft.

Met al het water om ons heen zijn wij blij dat Kampen Sociaal in het verkiezingsprogramma heeft opgenomen dat wij vinden dat ieder kind dat het basisonderwijs verlaat een zwemdiploma heeft. Wij zijn dan ook tevreden met de belofte van het college dat het dit jaar dit gaat onderzoeken om welke groep kinderen dit gaat en hoe we dit gaan verwezenlijken. Eind dit jaar hopen we een plan te hebben zodat dit ook gerealiseerd gaat worden. We houden u op de hoogte!

De plannen die dit college heeft voor 2024 zien er veelbelovend uit. We hopen dat deze allemaal worden uitgevoerd en dat alle inwoners van Kampen aan het eind van dit jaar kunnen ervaren dat het niet slecht is om hier om hier te wonen en dat we trots op Kampen kunnen zijn!

Lammert Bastiaan
Raadslid Kampen Sociaal