Archieffoto van Kavoca
Archieffoto van Kavoca Foto: PicasaAangeleverd

Pasen komt tot leven in Kampen met een muzikale viering

Algemeen

KAMPEN - Komende zondag, 31 maart 2024, transformeert de Nieuwe Kerk in Kampen in een podium voor de viering van Pasen, waarbij de gemeenschap samenkomt voor een speciaal evenement vol muziek en samenzang. De Broederweg 32 zal dienen als het decor voor deze feestelijke gebeurtenis, die om 09.45 uur van start gaat met optredens van zowel koor als gemeente.

De organisatie van de dag ligt in handen van het ensemble Kavóca, geleid door Luthine Postuma. Deze groep, bekend om haar semiprofessionele optredens en deel van de Stichting Bevordering Nederlandse Zangkunst (opgericht in 1996), belooft een gevarieerd programma. Met Raymond Rook op trompet, Wietske Tempel fluitend, Sara van den Brink aan de harp, Gert van Heerde achter het slagwerk, Jos Mulder aan de piano en Wim Kanis als organist, is de muzikale bezetting indrukwekkend. De voorganger van de dienst, dominee Venderbos, zal de viering leiden.

Kavóca, dat niet alleen zelfstandige concerten geeft maar ook deelneemt aan uitvoeringen met andere koren, orkesten en tijdens kerkelijke ceremonies, zet zich in voor de bevordering van de Nederlandse zangkunst. Het repertoire van het ensemble omvat een breed scala aan muzikale genres, van Engelse, Duitse en Slavische kerkmuziek vanaf de renaissance tot hedendaagse stukken en lichte muziek. Dit wordt mogelijk gemaakt door de wekelijkse inspanningen van de zangers in partijgroepslessen, gecombineerde repetities en individuele zanglessen gericht op vocale ontwikkeling en muzikaal bewustzijn.

De Stichting Bevordering Nederlandse Zangkunst stimuleert niet alleen de samenwerking tussen amateur- en professionele musici, maar biedt ook maatwerk voor evenementen door heel Nederland en daarbuiten. Deze Paasviering in Kampen belooft dan ook een unieke samensmelting te worden van gemeenschap, muziek en bezinning, waarmee Pasen op een bijzondere wijze wordt ingeluid.